Eurovision 2015. Voltaj s-a calificat în marea finală. Primele declaraţii: „Suntem încântaţi că am reuşit să facem fericiţi atâţia români“

0
0
Trupa Voltaj a reuşit să ducă România în finala Eurovision 2015 FOTO TVR
Trupa Voltaj a reuşit să ducă România în finala Eurovision 2015 FOTO TVR

Eurovision 2015. Trupa Voltaj, reprezentanta României la Eurovision 2015, a trecut cu bine de semifinală şi va evolua în marea finală a concursului cântecului european, ce se va desfăşura pe 23 mai, la Viena. Călin Goia, solistul formaţiei, a mărturisit că este încântat că a reuşit să-i facă fericiţi pe români, dar mai ales pentru că au sensibilizat foarte mulţi oameni cu mesajul piesei „All over again/ De la capăt“.

Eurovision 2015. Călin Goia, solistul Voltaj: „Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet!“ 

„Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reuşit să facem fericiţi atâţia români, pe care i-am simţit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle. Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe şi că tot mai mulţi oameni sunt sensibilizaţi la problema copiilor care cresc cu gândul la părinţii lor, plecaţi la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision şi tot lor le datorăm reuşita din această seară“, a declarat Călin Goia după anunţarea rezultatelor semifinalei Eurovision 2015. 

Cele mai importante momente ale primei semifinale Eurovision 2015 pot fi văzute aici

Eurovision 2015. România, „încă o participare frumoasă“

„Indiferent ce loc vom ocupa în finala Eurovision 2015, suntem deja câştigători. Sâmbătă, după concurs, vom sărbători de două ori: Călin schimbă prefixul, iar România încheie încă o participare frumoasă la Eurovision“, a precizat şi Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Viena.

Reprezentanţii noştri au intrat penultimii în concurs, cu numărul 15, însă au încheiat semifinala Eurovision 2015 cu o prestaţie în forţă, în care partea vocală şi show-ul s-au îmbinat perfect. 

România va concura în finala Eurovision 2015 alături de reprezentanţii din Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia. Cele zece ţări calificate în urma semifinalei Eurovision 2015 au fost anunţate în ordine aleatorie, clasamentul urmând să fie făcut public imediat după finala din 23 mai. 

Pe de altă parte, Moldova, reprezentată de ucraineanul Eduard Romanyuta, nu a trecut de prima semifinală Eurovision 2015. În aceeaşi măsură, nici reprezentanţii Finlandei, trupa Pertti Kurikan Nimipäivät, formată din patru muzicieni care suferă de handicap mental, nu a mers în finala Eurovision 2015. 

   

Eurovision 2015. Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei

Trupa Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei din 23 mai, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc imediat după show. Astfel, România intră în cea de-a doua jumătate a finalei Eurovision 2015, alături de Albania, Rusia, Ungaria, Grecia şi Georgia, iar în prima parte vor urca pe scenă reprezentanţii Armeniei, Estoniei, Serbiei şi ai Belgiei. 

În prima semifinală Eurovision 2015 au votat pentru Voltaj fanii din Albania, Armenia, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Olanda, Rusia, Serbia, Ungaria - ţări concurente în prima semifinală, precum şi cei din Austria, Australia, Franţa şi Spania - ţări calificate direct în finala din 23 mai.

Pentru membrii trupei Voltaj, urmează două zile în care vor cânta în mai multe locaţii, pentru fanii Eurovision veniţi în Viena. 

Mai multe - Muzică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite