Efectul Placebo: trei concerte de succes la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Placebo: Brian
Molko (chitară/ voce), Stefan Olsdal (bas) şi Steve Forrest (tobe)- FOTO: placeboworld.co.uk
Placebo: Brian Molko (chitară/ voce), Stefan Olsdal (bas) şi Steve Forrest (tobe)- FOTO: placeboworld.co.uk

Trupa britanică de rock alternativ Placebo a concertat luni seară pe Stadionul ,,Iolanda Balaş Söter“ din Bucureşti. Acesta a fost cel de-al treilea show marca Placebo în România, după concertul din 2006, de la Arenele Romane, şi cel din 2009, de la Romexpo.

După deschiderea lui DJ Matei (Radio Guerrilla) şi a trupei Grimus şi-au făcut apariţia Brian Molko, Stefan Olsdal şi Steve Forrest. Solistul Brian Molko a discutat cu fanii pe tot parcursul concertului, iar aceştia au fredonat cele mai cunoscute piese. Printre hiturile interpretate de formaţia britanică s-au numărat „Kitty Litter“, „Battle for the Sun“, „Every You Every Me“, „Speak In Tongues“, „Special Needs For What It's Worth“, „Slave to the Wage“ şi „Bright Lights“.

 


Placebo în România - 2009

Discografie

La începutul acestui an, după ce au anunţat că se vor întoarce în studio pentru a lucra la cel de-al şaptelea material discografic, membrii Placebo au dezvăluit numele celor mai importante festivaluri europene la care vor concerta: Sziget (Ungaria), Frequency (Austria) şi Highfield (Germania).

Placebo s-a lansat în 1994, dar albumul omonim de debut a apărut abia în 1996 şi a fost urmat de un turneu european alături de David Bowie. În cei 18 ani de activitate Brian Molko (chitară/ voce), Stefan Olsdal (bas) şi Steve Forrest (tobe) au vândut peste 11 milioane de albume, iar cel mai recent a fost lansat în 2009 şi se intitulează „Battle for the Sun“.

Placebo - Battle For The Sun

Recunoaşterea internaţională a venit abia odată cu single-ul „Nancy Boy“, care a avut un succes incontestabil. Al doilea album, „Without You I’m Nothing“, lansat doi ani mai târziu, include piesa cu acelaşi nume pe care a cântă David Bowie şi single-ul „Pure Morning“, unul dintre hiturile care au făcut înconjurul lumii. 

După doi ani de înregistrări şi concerte, Placebo a revenit în 2000 cu al treilea album, „Black Market Music“, urmat de lansarea single-ului „Sleeping With Ghosts“, în 2003.

Placebo - Sleeping With Ghosts

În ianuarie 2009, Placebo a terminat de înregistrat albumul ,,Battle for the Sun“, o continuare a celui din 2006, ,,Meds“. Noul material a fost primul la care Brian şi Stefan au lucrat cu toboşarul Steve Forrest. După lansarea single-ului „For What It’s Worth“, Placebo a ajuns pe locul 1 în topul European Billboard, unde a rămas pentru două săptămâni, în timp ce albumul a ocupat acelaşi loc în 10 ţări, a câştigat MTV Europe Music Awards la categoria Best Alternative şi a ocupat topurile muzicale din SUA şi Japonia. De la lansarea „Battle for the Sun“ până în prezent, trupa continuat să-şi promoveze albumele în toată lumea.


 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite