Depeche Mode lansează albumul cu titlul considerat o premoniție. Trupa susţine un concert şi în România VIDEO

0
Publicat:

Grupul Depeche Mode va lansa vineri un nou album de studio, "Memento Mori", al cărui titlu a fost privit ca o premoniție, dat fiind că a fost ales înainte de decesul lui Andy Fletcher, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Albumul poate fi considerat un fel de „curea de transmisie" între cei doi membri supravieţuitori ai trupei britanice, Dave Gahan şi Martin Gore, obligaţi de acum înainte să comunice mai mult între ei, notează sursa citată.

După moartea lui „Fletch", titlul a părut cu adevărat potrivit

Înscris în linia discurilor marcate de destin, "Memento Mori" reprezintă cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, o legendă a muzicii synth-pop. 

În octombrie 2022, Martin Gore spunea că moartea lui Andy Fletcher „a cimentat într-un fel titlul albumului".

„Credeam că era oricum un titlu bun; după moartea lui, a părut cu adevărat potrivit", a adăugat Martin Gore.

 Andy Fletcher, „Fletch", aşa cum era supranumit, a murit  în mai 2022, la vârsta de 60 de ani, din cauza unei boli vasculare rare. Cofondator Depeche Mode, „Fletch" era puntea de legătură între cei doi lideri vai grupului, Dave Gahan şi Martin Gore, cunoscuţi pentru faptul că nu erau cei mai buni prieteni.

„Fletch era acela care venea la mine şi îmi spunea: <<ştii, Martin nu vrea să facă asta sau cealaltă>>. Dintr-o dată, el nu mai este acum aici, iar eu şi Martin va trebui să vorbim între noi. În timpul realizării discului, Martin mi-a spus: <<e ciudat, am impresia că am regăsit un vechi frate pe care îl pierdusem din vedere de multă vreme>>", a spus David Gahan pentru cotidianul francez Le Figaro.

„My favourite stranger", una dintre piesele albumului, este semnată de Martin Gore şi Richard Butler (liderul grupului Psychedelic Furs) și ar putea fi considerată o aluzie la relația distantă dintre Gahan şi Gore.
„Ghost again" face trimitere la sufletul lui „Fletch", decedat înainte de finalizarea albumului în studiourile de înregistrare.

 Turneul de promovare va ajunge și în România

Depeche Mode va promova albumul "Memento Mori" printr-un turneu mondial care va începe în această săptămână cu un concert în Statele Unite.

Depeche Mode. FOTO captura video Facebook Depeche Mode - Memento Mori
Depeche Mode. FOTO captura video Facebook Depeche Mode - Memento Mori

 Trupa britanică va susţine un concert şi în România, pe Arena Naţională din Bucureşti, în data de 26 iulie

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite