Depeche Mode, concert la București în 2023. Este primul turneu mondial după moartea lui Andrew Fletcher

0
0

Depeche Mode anunță primele spectacole live după o pauză de cinci ani: turneul mondial „Memento Mori“, care începe pe 23 martie 2023, în California.

Depeche Mode pleacă într-un turneu mondial
Depeche Mode susține un concert la București în iulie 2023 FOTO depechemode.com

Trupa britanică a anunțat astăzi, în cadrul unui eveniment desfășurat la Berlin, că va lansa un nou album și va începe un turneu mondial în 2023, potrivit site-ului oficial. „Memento Mori“ este al 15-lea album de studio al trupei britanice.

Depeche Mode revine în România și include Bucureștiul în acest turneu mondial. Concertul din Capitală va avea loc pe 26 iulie, pe Arena Națională. Acesta este primul turneu fără clăparul și co-fondatorul formației, Andrew Fletcher, care a încetat din viață pe în luna mai.

Depeche Mode: bilete pentru concertul de la București

Biletele vor fi disponibile începând de vineri, 7 octombrie, ora 10:00, la https://bilete.emagic.ro/ și în rețelele iaBilet.ro și Entertix. Fanii înscriși pe siteurile Emagic, iaBilet și Entertix vor avea acces la presale începând cu 5 octombrie, ora 10.00, cu ajutorul codului primit pe e-mail. 

Turneul debutează în America de Nord, pe 23 martie, iar din 16 mai începe „piciorul“ european, cu show-uri programate pe stadioane, inclusiv Stade de France din Paris, Stadionul Olimpic din Berlin, Stadionul San Siro din Milano și Stadionul Twickenham din Londra.

Depeche Mode afiș turneu Foto depechemode.com jpg

Am început să lucrăm la acest album la începutul pandemiei, iar temele au fost direct inspirate de acea perioadă. După dispariția lui Fletch, am decis să continuăm, deoarece suntem siguri că asta este ceea ce și-ar fi dorit“, a declarat David Gahan.

Turneul „Memento Mori“ este cel de-al 19-lea turneu al formației și primul în ultimii cinci ani. Ultimul turneu a fost „Global Spirit“, în perioada 2017-2018.

Andrew Fletcher a încetat din viață pe 26 mai, la 60 de ani. Cauza morţii a fost disecţie aortică, adică ruptură a unei artere a inimii. În prezent, trupa este formată din Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce).

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite