B’ESTFEST se mută la Palatul Mogoşoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Următoarea ediţie a festivalului va avea loc în perioada 31 iulie-2 august 2014
Următoarea ediţie a festivalului va avea loc în perioada 31 iulie-2 august 2014

Festivalul B’ESTFEST Summer Camp va fi organizat, începând din 2014, pe domeniul Palatului Mogoşoaia, după ce ultimele trei ediţii au avut loc în Tunari, potrivit Emagic.

„Schimbarea a venit oarecum firesc“, spune Laura Coroianu, CEO Emagic, compania organizatoare a festivalului. „După trei ediţii petrecute într-un câmp deschis, ne-am dat seama că este momentul să dăm pagina şi să aducem ceva nou publicului nostru. Un festival la iarbă verde este foarte frumos. Un festival la iarbă verde, cu poieniţe, clădiri brâncoveneşti, labirinturi de copaci şi cu mult mai multă umbră în mijlocul verii este, însă, perfect, iar domeniul Palatului Mogoşoaia oferă cadrul ideal pentru ceea ce inseamna festivalul B’ESTFEST“, explică specialista.


Situată în apropierea Bucureştiului, comuna Mogoşoaia ascunde un peisaj inedit în care natura şi istoria se îmbină perfect. O pădure impresionantă cu alei străjuite de copaci seculari, luminişuri la margine de lac şi grădini de vară pline de culoare încercuiesc Palatul Mogoşoaia, o bijuterie a arhitecturii brâncoveneşti.


Construit la începutul secolului al XVIII-lea în stil arhitectural românesc renascentist, cu un amestec de elemente veneţiene şi otomane, Palatul Mogoşoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de 120 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu. Martha Bibescu a fost cea care s-a ocupat de renovarea clădirii, din 1912, transformându-l într-un adevărat centru al lumii nobiliare.

bestfest foto emagic


„A fi gazda B'ESTFEST reprezintă o recunoastere a demersurilor noastre din ultimii ani de a poziţiona Mogoşoaia ca locul unde activităţile artistice de calitate vor fi mereu susţinute şi încurajate“, spune Paul Precup, primarul comunei Mogoşoaia. „Începând cu anul în curs, toate evenimentele teatral-muzicale organizate de Primăria Mogoşoaia si-au găsit locul în parc, la umbra Stejarului Artei sub denumirea de Kulturestock Mogoşoaia. Datorită experienţei pe care o avem în realizarea de evenimente, ne vom implica direct în cadrul B'ESTFEST prin organizarea unei game variate de activităţi de recreere. Deoarece ştim că spectatorii festivalului sunt nerăbdători să afle ce le vom pregăti, voi dezvalui doar una dintre ele şi, anume, wakeboardingul. Lacul Mogoşoaia este singurul centru din ţară în care se practică acest sport“, a dezvăluit primarul.

bestfest foto emagic
bestfest foto emagic

Editia din 2014 se va desfasura de-a lungul a trei zile, în perioada 31 iulie, 1, 2 august, iar primele confirmări de artişti, precum şi detaliile despre bilete vor fi anunţate în perioada următoare. Ediţia din acest an a atras peste 64.000 de spectatori, dornici să-i asculte pe Nas, Texas, Chase & Status, Subcarpaţi şi Electric Fence. 

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri