VIDEO Premieră:  „Paranoia“ în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A intrat în cinematografe un thriller de acţiune cu Harrison Ford şi Gary Oldman, doi oameni de afaceri rivali. Concurenţa din afaceri e dublată de ură, aşa că lupta nu are reguli. La mijloc e prins un tânăr dornic de ascensiune corporatistă, Adam Cassidy (Liam Hemsworth).

„Paranoia” nu e un film psihologic, cu cine ştie ce manifestări maladive, ci un film de acţiune, cu puţin suspans, care mizează pe vedete.

Adam Cassidy este un hipster frumuşel, cu mare încredere în propriile forţe, dar supărat că nu e promovat în compania condusă de Nicolas Wyatt (Gary Oldman). Îşi face un grup de lucru şi prezintă o idee de proiect, care e respinsă, iar membrii grupului sunt concediaţi. La puţin timp după sedinţa dezastruoasă, Adam e chemat la marele şef, care-i face o propunere. Wyatt vrea să-l trimită în misiune de spionaj la firma concurentă, condusa de Jock Goddard (Harrison Ford).

Wyatt şi Goddard fuseseră parteneri, se despărţiseră cu mulţi ani în urmă, dar ura personală rămăsese. Tânărul Adam e „împachetat” cu tot ce trebuie pentru un tânăr corporatist - casă elegantă, haine făcute la comandă, o maşină de colecţie şi bani în cont. Tot ce trebuie să facă este să se angajeze la firma lui Goddard şi să afle la ce proiect secret lucrează. Ambii rivali acţionează pe aceeaşi piaţă high-tech, aşa că armele lor sunt telefoanele, camerele de filmat miniaturizate, softurile de urmărire, şi aşa mai departe. Paranoia se manifestă în modul în care se spionează unul pe celălalt, dar şi pe toţi cei care sunt în jurul lor.

Adam Cassidy trebuie să facă slalom printre manifestările de ură ale celor doi moguli, să-şi apere pielea, să-şi protejeze tatăl bătrân şi bolnav (Richard Dreyfuss). Lucrurile se complică pentru el şi cu o relaţie amoroasă cu Emma Jennings (Amber Heard), o corporatistă cam arogantă, dar frumoasă, care lucrează pentru Goddard.

Intriga nu e atât de complicată pe cât pare, chiar dacă unul dintre scenarişti este Barry Levy, care a scris o sofisticată şi interesantă poveste pentru „Vantage Point - Fiecare vede altceva”, din 2008. Aici avem un film comercial, fără mari fineţuri psihologice, chiar dacă se numeşte „Paranoia”.

Regizorul filmului este Robert Luketic, care a debutat în lungmetraj cu „Blonda de la Drept”, cu Reese Witherspoon, mare succes de box office la vremea lui. Luketic a continuat cu comediile de acţiune, ca „Ugly Truth - Adevărul gol-goluţ” sau „Killers - Un cuplu mortal”. Şi-a diversificat talentele regizorale în „21”, cu Kevin Spacey şi Jim Sturgess. Acum a făcut această poveste despre rivalitatea dintre oamenii de afaceri, cu doi „grei” ca Harrison Ford şi Gary Oldman şi două vedete în ascensiune, ca Liam Hemsworth şi Amber Heard.

Pe Liam îl vom revedea la sfârşitul lui noiembrie, în „Jocurile foamei - Sfidarea”, iar acum se află pe platourile de filmare pentru thriller-ul „Cut Bank”, în care joacă împreună cu John Malkovich. Pe Amber Heard o vom vedea în octombrie, când va avea premiera „Machete Kills” al lui Robert Rodriguez. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite