VIDEO Dragoş Bucur îşi face singur cascadoriile pentru "Mirage"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Bucur în filmul "Mirage"    FOTO Lenke Szilagy
Dragoş Bucur în filmul "Mirage"    FOTO Lenke Szilagy

“Mirage” este o coproducţie Ungaria-Slovacia, regizată de Szabolcs Hajdu şi care se filmează zilele astea la Debrecen, în Ungaria. Acţiunea se petrece în zilele noastre, dar Dragoş Bucur zice că e un adevărat western.

În ultimii ani, Dragoş Bucur şi-a creat un portofoliu de producţii internaţionale şi a intrat în atenţia regizorilor străini. A jucat în “The Way Back - Drumul de întoarcere “, în regia lui Peter Weir, alături de Colin Farrel, Ed Harris, Saoirse Ronan şi Jim Sturgess, şi în mini-seria englezească pentru televiziune “The Fear”, nominalizată la premiile Bafta din acest an.

Acum filmează în Ungaria, pentru “Mirage”. Acţiunea se petrece la o fermă, condusă de doi mafioţi români, Dragoş Bucur şi Răzvan Vasilescu, în care mulţi oameni muncesc precum sclavii. Aici este adus un fotbalist african, interpretat de Isaach De Bankolé, care a vândut un meci. Ca să scape de poliţie, dar şi de mafioţii care pierduseră bani la meciul vândut, fotbalistul se ascunde la ferma românilor, unde află că era mai bine la închisoare. Isaach De Bankolè a jucat în “Casino Royale” din seria James Bond, în “Manderlay” regizat de Lars Von Trier, dar şi în “Limits of control” al lui Jim Jarmusch, ceea ce înseamnă o carte de vizită foarte elegantă.

dragos 2

Pe platourile filmului "Mirage"   foto Lenke Szilagy

În ceea ce-l priveşte pe regizorul Szabolcs Hajdu, el a lucrat mai multe filme cu actori români. Pentru “White Palms”, cu care a câştigat premii la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary şi la Festivalul de la Zlin, Hajdu a colaborat cu Gheroghe Dinică, Oana Pellea şi Alexandru Repan, iar la filmul “Bibliothèque Pascal” din 2010 a lucrat aproape numai cu actori români - Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Ion Spadaru, Mihai Constantin, Marius Bodochi, Marius Manole, Florin Piersic Jr., Mihai Călin şi Dorel Vişan.

Hajdu şi Dragoş Bucur s-au cunoscut în toamna lui 2012.“ Filmam în Ungaria astă toamnă, când regizorul Hajdu, împreună cu un producător, a venit pe platou să ne cunoaştem, aflase că filmez acolo. Cred că mă ştia dintr-unul din filmele mele mai vechi, “Poliţist, Adjectiv” sau “Boogie”. Deşi pare greu de crezut, ungurii sunt mari consumatori de film românesc. Sunt la curent cu tot ce mişcă la noi”, spune Dragoş Bucur.

Pentru rolul din “Mirage”, Dragoş a făcut antrenamente speciale de călărie. “E un western modern, un film în care nu se vorbeşte foarte mult... Când vorbim, o facem în maghiară, engleză, română şi franceză. Este primul meu rol într-un film străin în care joc chiar rolul unui român. Nu se vorbeşte foarte mult, în schimb se călăreşte la greu. Am multe scene călare, şi chiar câteva galopuri în viteză. Când o să mă întorc acasă, mă gândesc serios să-mi iau şi eu un cal”, râde Dragoş, care este pasionat de motociclete.

Filmul “Mirage” are un buget de 1,9 milioane euro şi va fi în cinematografe în 2014.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite