VIDEO „Carrie“, unul dintre cele mai aşteptate filme horror ale anului, promovat printr-o farsă devenită viral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jullianne Moore (spate) şi Chloe Grace Moretz (Carrie), într-o scenă din film
Jullianne Moore (spate) şi Chloe Grace Moretz (Carrie), într-o scenă din film

O farsă făcută clienţilor unei cafenele din New York, terifiaţi de puterile paranormale ale unei cliente nervoase, este, de fapt, o strategie de promovare  foarte bine pusă la punct. Videoclipul promovează filmul horror „Carrie“, o nouă adaptare a romanului cu acelaşi nume al scriitorului Stephen King, şi a devenit viral chiar în ziua în care a fost lansat.

Un tânăr neatent varsă cafeaua pe laptopul unei cliente dintr-o cafenea şi „iadul“ se dezlănţuie. Furioasă, tânăra îl lipeşte pe acesta de perete şi îl ridică în aer doar cu puterea minţii. În acelaşi mod mută şi mesele din cafenea, iar când începe să ţipe cad toate tablourile de pe pereţi.

Ceilalţi clienţi nu bănuiesc niciun minut că este o farsă şi au reacţii care mai de care mai haioase: scapă mâncarea, înjură sau fug din cafenea. În doar două zile, filmuleţul a adunat peste 16 milioane de vizualizări pe YouTube.

Puteri telechinetice, dezlănţuite într-o cafenea. Clienţii au tras o sperietură soră cu moartea

Totul nu este decât o ingenioasă strategie a Sony pentru promovarea filmului „Carrie“, care va avea premiera şi în România pe 18 octombrie. Filmul, una dintre cele mai aşteptate pelicule horror ale anului, este a treia ecranizare a romanului omonim al celebrului scriitor Stephen King.

Regizat de  Kimberly Peirce, câştigătoare a premiului Oscar în 2010 pentru filmul „Băieţii nu plâng niciodată“/„Boys Don’t Cry“, le are în rolurile principale pe Chloe Grace Moretz (Carrie) şi Julianne Moore (mama lui Carrie). Regizoarea reinterpretează povestea lui Stephen King, într-o ecranizare intensă, iar scenariul este mult mai fidel romanului lui King, faţă de precedentele ecranizări.

Totuşi, varianta din 1976, cu Sissy Spacek în rolul principal, s-a bucurat de un foarte mare succes şi este considerată un horror clasic.

„Carrie“ aduce pe marile ecrane povestea unei adolescente care descoperă că timiditatea ei este cauzată de puteri telekinetice nebănuite. Îngrijorată de puterile supranaturale ale fiicei, mama (Julianne Moore) încearcă să-si vindece fiica pe căi religioase.

Ameninţată de regulile stricte care i se impun, Carrie începe să-şi folosească puterile în scopuri negative şi duce o luptă aprigă cu toţi cei apropiaţi, iar efectele sunt dezastruoase.

Romanul lui Stephen King care inspiră acest film are la rândul lui o poveste spectaculoasă: în 1974 a fost, iniţial, respins de mai multe edituri. Descurajat, autorul  îl aruncă, însă soţia sa, Tabby, îl salvează şi îi recomandă câteva modificari ce presupun şi o extindere a romanului. „Carrie“  era conceput mai mult ca un roman psihologic despre universul interior al femeii, cu elemente oculte şi violente. Acum, romanul este unul de referinţă al genului horror.

Carrie (Trailer)

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite