Un remake al filmului „Toni Erdman“ îl face pe Jack Nicholson să revină pe marile ecrane după un deceniu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jack Nicholson nu a mai acceptat niciun rol major de mai bine de un deceniu FOTO Getty Images
Jack Nicholson nu a mai acceptat niciun rol major de mai bine de un deceniu FOTO Getty Images

Actorul american Jack Nicholson (79 de ani) îşi va face revenirea pe marile ecrane, după o pauză de un deceniu, într-un remake al comediei germane „Toni Erdman“, nominalizată la Oscar şi coprodusă de românca Ada Solomon.

Potrivit publicaţiei „The Hollywood Reporter“, studiourile Paramount au obţinut dreptul de a readapta comedia germană care este centrată pe un tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să reia legătura cu fiica lui obsedată de muncă şi îi face o vizită-surpriză în Bucureşti, unde femeia lucrează la un proiect important ca strateg corporatist. 

Jack Nicholson va interpreta rolul tatălui şi o va avea alături pe actriţa americană Kristen Wiig (43 de ani) în readaptare în limba engleză a filmului „Toni Erdman“, o coproducţie Germania-Austria-România considerată principalul favorit la Oscarul pentru Cel mai bun film străin

Acesta va fi primul rol major al starului american de la cel jucat în „How Do You Know“, din anul 2010, şi după ce şi-a anunţat retragerea din cariera actoricească. 

Vestea reprezintă o răsturnare de situaţie pentru regizorul şi scenaristul filmului, Maren Ade, care la începutul anului a declarat că nu este interesată de un remake pentru publicul american. „Cred că Hollywood-ul este foarte, foarte departe de modul în care lucrez eu. Sunt într-o postură privilegiată în Europa şi sunt norocoasă să-mi fiu propriul producător. Am foarte multe libertăţi la care mi-ar fi foarte greu să renunţ. Şi pentru ce?“, a explicat cineasta, care va fi producătorul-executiv al noului proiect. 

Filmat aproape integral în România, coproducţia Germania-Austria-România este singura producţie lansată în 2016 inclusă în Top 100 cele mai bune filme ale secolului XXI de către BBC Culture şi descrisă de către „THR“ drept „cele mai bune 162 de minute de comedie nemţească pe care le veţi urmări vreodată“.

De asemenea, prestigioasă revistă americană „Variety“ consideră că cel de-al treilea lungmetraj al lui Maren Ade, „un studiu unic al relaţiei tată – fiică, înstrăinaţi unul faţă de celălalt, dar deopotrivă depresivi“, este un „triumf uman, hilar“.

Din distribuţia filmului fac parte Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş. 

„Toni Erdmann“, un film apreciat şi premiat

„Toni Erdmann“ a fost proiectat în premieră mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a fost recompensat cu premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film, fiind filmul cel mai apreciat de critici şi jurnalişti. 

Filmul a fost marele câştigător la cea de-a 29-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), impunându-se la toate cele cinci categorii la care a fost nominalizat - Filmul european al anuluiRegizorul european al anului (Maren Ade), Scenaristul european al anului (Maren Ade), Actorul european al anului (Peter Simonischek) şi Actriţa europeană a anului (Sandra Hüller).

Totodată, lungmetrajul a fost recompensat la sfârşitul anului 2016 cu premiul LUX, acordat de Parlamentul European, şi a fost nominalizat şi la Globurile de Aur 2017.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite