„Son of Saul“, cu actorul român Levente Molnár, printre cele mai aşteptate filme la Oscar 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Levente Molnár  are un rol cheie în pelicula „Son of
Saul“ FOTO cinemagia.ro
Actorul Levente Molnár  are un rol cheie în pelicula „Son of Saul“ FOTO cinemagia.ro

Filmul „Son of Saul“, în care joacă actorul român Levente Molnár, se numără printre cele mai aşteptate producţii cinematografice ale sezonului Oscar 2016, potrivit unui top realizat de revista „Variety“, arată Mediafax.

„Son of Saul“ este propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Academiei Americane de Film din 2016. Pelicula regizorului maghiar László Nemes, distins cu marele premiu al juriului la gala de anul acesta a Festivalului de la Cannes, povesteşte două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár (39 de ani), angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în această peliculă. Actorul îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten a lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare, scrie Mediafax.

Printre cele mai aşteptate 30 de filme din sezonul Oscar 2016 care au fost incluse în topul întocmit de revista „Variety“ se mai numără, printre altele, lungmetraje: „Star Wars – The Force Awakens“ (J. J. Abrams), „The Good Dinosaur“ (Peter Sohn), „By The Sea“ (Angelina Jolie), „In The Heart of The Sea“ (Ron Howard), „Carol“ (Todd Haynes), „Black Mass“, „The Danish Girl“ (Scott Cooper), „The Revenant“ (Alejandro González Iñárritu), „The  Hateful Eight“ (Quentin Tarantino) şi „Steve Jobs“ (Danny Boyle).

Levente Molnár a studiat actoria la Univeristatea „Babeş-Bolayi“ din Cluj – Napoca. Din anul 2002, el este actor la Teatrul Maghiar de Stat din acelaşi oraş. Printre artiştii cu care actorul român a colaborat în trecut se numără Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite