Prima reacţie a lui Trump după ce a fost atacat din toate părţile la gala Oscar 2017: de ce crede preşedintele Americii că s-a produs gafa de proporţii de la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO Guliver/Getty Images
Donald Trump FOTO Guliver/Getty Images

Organizatorii Oscar 2017 încă îşi bat capul încercând să afle cum a fost posibilă gafa monumentală de la sfârşitul ceremoniei de duminică, dar preşedintele american Donald Trump susţine că are deja răspunsul, declarând că eroarea s-a produs pentru că elita de la Hollywood era „prea ocupată“ să-l critice şi să se amuze pe seama lui.

Într-un interviu acordat în Biroul Oval site-ului de extremă-dreaptă Breitbart News, Donald Trump a comentat gala Oscar 2017, în cadrul căreia s-au făcut mai multe comentarii negative ce l-au vizat. Liderul de la Casa Albă a făcut referire la eroarea de la sfârşitul ceremoniei, fiind de părere că gafa s-a produs pentru că starurile prezente la eveniment au fost „prea concentrate“ să îl critice în loc să fie atente la detaliile de fineţe.

„Cred că s-au concentrat atât de tare pe politică, încât nu au reuşit să acţioneze împreună la final. A fost puţin trist acel moment, a ştirbit strălucirea galei Oscar. De fapt, nu a părut deloc o seară foarte strălucitoare. Am fost la Oscaruri, acum a părut că lipseşte ceva foarte special, iar finalul a fost foarte trist“, a declarat Donald Trump, citat de news.com.au.

Culisele celui mai stânjenitor moment din istoria premiilor Oscar şi cine este vinovatul

Mai multe „săgeţi“ au fost îndreptate către noul preşedinte al Statelor Unite în timpul galei Oscar 2017, gazda evenimentului, comediantul şi realizatorul de televiziune Jimmy Kimmel, ironizându-l pe Trump de mai multe ori în discursul de deschidere.

„Acest show este urmărit de milioane de americani şi de oameni din alte 225 de ţări care acum ne urăsc“, „Poate că nu este un lucru care să-mi atragă simpatie, dar vreau să-i mulţumesc preşedintelui Donald Trump. Vă amintiţi cum anul trecut părea că gala Oscar este rasistă? Nu mai este cazul datorită lui“, au fost doar două dintre comentariile lui Kimmel din deschiderea serii.

De asemenea, comediantul l-a ironizat pe Trump când i-a rugat pe cei prezenţi în sala Dolby Theatre să o aplaude în picioare pe Meryl Streep pentru a o încuraja după ce republicanul a catalogat-o drept „cea mai supraestimată actriţă de la Hollywood“, supărat fiind că legendara artisă l-a criticat în discursul susţinut la Globurile de Aur 2017.

„Ne-am adunat în această seară pentru a celebra actorii mari, dar şi pe cei care par grozavi,  iar în realitate nu sunt. Şi dintre toţi actorii mari de la Hollywood care sunt aici, unul, în special, a trecut testul timpului cu mai multe interpretări neinspirate şi supraevaluate. De la prestaţiile mediocre din «The Deer Hunter» şi «Out of Africa» până la deloc emoţionantele din «Kramer vs. Kramer» şi «Sophie’s Choice», Meryl Streep a apărut în peste 50 de filme pe parcursul carierei sale destul de neînsemnată“, a prezentat-o Jimmy Kimmel pe actriţa care are 21 de nominalizări la Oscar, dintre care trei victorii.

CÂŞTIGĂTORII OSCAR 2017: LISTA COMPLETĂ

Comediantul nu s-a oprit aici şi a făcut glume pe seama faptului că lui Donald Trump îi place să scrie mesaje pe Twitter, multe dintre ele fiind publicate la ore târzii din noapte. „Ştiţi, au trecut deja două ore şi Donald Trump nu a scris pe Twitter nici măcar o dată. Încep să-mi fac griji pentru el“, a precizat Kimmel, care i-a transmis preşedintelui Americii două mesaje pe reţeaua de microbloggind în care l-a întrebat dacă este treaz.

Trump anunţase anterior că nu va urmări gala premiilor Oscar 2017 deoarece va fi prea ocupat cu organizarea Balului Guvernatorilor la Casa Albă, iar acest lucru a fost confirmat duminică noapte de purtătoarea de cuvânt a lui Trump, Katrina Pierson, care i-a dat un răspuns pe măsură lui Kimmel.

„Donald Trump este ocupat să întâlnească guvenatorii ţării. Ştii, oameni care chiar fac lucruri nu doar se prefac îmbrăcaţi la costum“, a fost mesajul postat tot pe Twitter de Pierson.

Totuşi, Kimmel nu a fost singurul care l-a taxat pe liderul american. Mai mulţi laureaţi ai galei Oscar 2017 s-au folosit de ocazie pentru a critica politicile lui Trump. Cel mai notabil a fost regizorul iranian Asghar Farhardi, care a câştigat Oscarul la categoria Cel mai bun film străin, pentru „The Salesman“, şi care a decis să nu participe la eveniment în semn de prostest faţă de legea antiimigraţie a lui Trump, iar în locul lui a apărut astronautul american de origine iraniană Anousheh Ansari, care a citit un mesaj în numele reputatului regizor.

„Absenţa mea este un semn de respect faţă de oamenii din ţara mea şi faţă de cei din alte şase naţiuni care au fost trataţi fără respect odată cu inumana lege care interzice intrarea imigranţilor în SUA. Împărţind lumea între SUA şi categorii precum «duşmanii noştri» creează frică, o justificare înşelătoare pentru agresiune şi război. Cineaştii pot susprinde prin camerele lor calităţi umane şi pot distruge stereotipurile pe bază de naţionalitate şi religie. Ei creează empatie între noi şi alţii, o empatie de care avem o nevoie mai mare ca oricând“, a fost declaraţia lui Farhardi.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite