Premiera săptămânii: „Goosebumps: Îţi facem părul măciucă“, „echivalentul vag înfricoşător al filmului «O noapte la muzeu»“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Goosebumps: Îţi facem părul măciucă/ Goosebumps“, care îl are în distribuţie pe actorul de comedie Jack Black, are astăzi premiera în cinematografele din România. „Agreabil, amuzant şi, uneori, naiv“, criticii sunt de părere că lungmetrajul cade în clişeul filmelor americane cu final fericit.

Regizat de Rob Letterman, cu un buget de producţie de circa 60 de milioane de dolari, filmul spune povestea unui adolescent care descoperă că tatăl frumoasei sale vecine din noul orăşel în care tocmai se mutase este de fapt un scriitor celebru de romane ştiinţifico-fantastice, R.L. Stine, adulat datorită seriei sale „Goosebumps“.

În curând, tânărul îşi explică şi comportamentul extrem de bizar al scriitorului: monştrii care i-au făcut celebre cărţile sunt reali, iar romancierul îşi protejează cititorii ţinându-i ferecaţi în volumele sale, informează site-ul cinemagia.ro.

Pe lângă celebrul Jack Black, din distribuţia fimului „Goosebumps“, mai fac parte actorii Sylan Minette (Zach), Odeya Rush (Hannah), Ryan Lee (Champ) şi Amy Ryan (Gale).

FOTO cinemagia.ro

image

„Goosebumps“ , un film pentru întreaga familie

Descris de Ştefan Dobrescu, de la cinemagia.ro, drept „un film pentru întreaga familie, care i-ar putea speria pe cei mici, dar nu şi pe adolescenţi sau pe spectatorii maturi, agreabil, amuzant şi, unoeri, naiv“, „Goosebumps“ cade în clişeul filmelor americane: un băiat nou în oraş se îndrăgosteşte de o fată, iar povestea are, desigur, un final fericit. Cu toate acestea, Ştefan Dobrescu apreciează în munca regizorului Rob Letterman atât energia actorilor, cât şi umorul replicilor, dar şi acele „câteva sperieturi care fac filmul vizionabil şi pentru adulţi, deşi publicul său ţintă sunt copiii şi adolescenţii“. 

Astfel, Jack Black este „amuzant în rolul freneticului autor, gata de orice pentru a-şi proteja fiica şi, prin extensie, pe ceilalţi locuitori ai oraşului de invazia de creaturi monstruoase, eliberate, cu efecte speciale pe care le-am fi dorit realizate mai atent de regizorul Rob Letterman“, este de părere Ştefan Drobescu.

FOTO cinemagia.ro

image

Dylan Minnete şi Odeya Rush, adevăratele staruri ale filmului

Cu toate acestea, nici jocul actoricesc al lui Jack Black şi nici ritmul alert al fimului nu reuşes să-i umbrească pe Dylan Minnette şi Odeya Rush, doi actori despe care, crede Drobescu, s-ar putea să auzim multe de acum înainte.

„Ea a mai avut un rol principal în The Giver, iar el a putut fi văzut în comedia de familie Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, film anunţat pentru o premieră românească, dar scos ulterior din programul cinematografelor. Pe lângă chimia lor excelentă din film, cei doi actori adolescenţi se pot lăuda cu o carismă care le prevede un viitor strălucit la Hollywood. Nu o să-ţi pară rău să-i întâlneşti pentru prima oară sau să-i revezi în «Goosebumps»“, conchide Ştefan Dobrescu, pentru cinemagia.ro.

Ai putea spună că «Goosebumps» este echivalentul vag înfricoşător al filmului «O Noapte la muzeu» Ştefan Dobrescu (cinemagia.ro)

FOTO cinemagia.ro

image

Black este chiar «părintele» freneziei numite «Goosebumps»“

Prestaţia lui Jack a fost comentată şi de Ştefan Apostol, pentru site-ul movienews.ro. Cinefilul a regăsit în „Goosebumps“ un Jack Black „mai matur, mai îmbătrânit, dar cu acelaşi umor acid, chiar dacă în aparenţă joacă rolul unui om serios“. „Black este chiar «părintele» freneziei numite «Goosebumps», şi anume R.L.Stein“, crede Apostol.

Deşi scenariul lasă de dorit, chiar dacă „are momentele lui de tensiune şi de schimbări de macaz bine punctate“, lumea lui R.L. Stein, reinventată de Letterman cu ajutorul efectelor speciale, „merită aplauze“, după părerea lui Ştefan Apostol: „Nu sunt nici să te lase cu gura căscată, dar nici de lepădat. Îmbinarea de efecte CGI şi lumea reală chiar se leagă şi într-un fel sau altul creează o poveste paralelă în filmul regizat de Letterman“.

„Goosebumps: Îţi facem părul măciucă/ Goosebumps“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 23,5 milioane de dolari.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite