Premieră: „Escape“, primul film de ficţiune VR din România cu Florin Piersic Jr şi Paul Ipate, urmează să fie lansat

0
0
Florin Piersic Jr joacă în primul film de ficţiune VR din România FOTO Eduard Enea
Florin Piersic Jr joacă în primul film de ficţiune VR din România FOTO Eduard Enea

În premieră în România, Joi, 11 august, se lansează „Escape“, primul film de ficţiune VR, datorită unei colaborări între SPIDER şi The Temple.

Joi, 11 august, se lansează „Escape“, primul film de ficţiune VR din România, regizat de Millo Simulov. Din distribuţia filmului fac parte actori precum Florin Piersic Jr, Paul Ipate, Pavel Ulici, Michaela Prosan, Alex Călin sau Oana Nedelcu, iar sountrack-urile filmului aparţin formaţiilor GOLAN şi We Singing Colors, în timp ce muzica este compusă de compozitorul Cosmin Lupan.

„Escape“ spune povestea a şapte tineri, care sub pretextul unui Escape Room de ultimă generaţie, sunt ademeniţi în mijlocul unui reality-show extrem în care capcanele sunt adevărate şi trebuie să găsească soluţii contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului însetat de adrenalină.

Prima experienţă VR într-un film românesc o vei trăi alături de Pavel Ulici, Paul Ipate, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Călin, Oana Nedelcu şi Florin Piersic Jr. Producătorii filmului sunt Millo Simulov şi Gabriela Hiriţ, producător asociat Andrei Lăscuţ, scenariul este scris de Filip Columbeanu, iar director de imagine este Zoran Simulov. 

Vizionarea filmului „Escape“ se va face cu ajutorul device-urilor VR dedicate, cardboard-urilor sau online, direct pe telefon. Datorită soluţiilor tehnice unice folosite, spectatorul intră direct în pielea personajului principal şi vede acţiunea prin ochii lui.

Regizorul filmului este Millo Simulov, un artist care inovează întodeauna prin filmele sale. Este cunoscut pentru  „Hello Kitty“, „un film cu o imagine cum rar se vede in filmul românesc“, şi  „Kiddo“, primul film interactiv din România.

„Astfel de filmări 360 de grade sunt o provocare. Cum fiecare unghi este văzut de cameră, platoul de filmare arată diferit faţă de ceea ce ştim cu toţii. Pentru a crea o poveste cât mai autentică şi reală, am folosit riguri speciale, astfel spectatorul, va avea parte de o experienţă unică. Practic, a trebuit să învăţăm un nou limbaj cinematografic“, a declarat Millo Simulov despre „Escape“.

„VR-ul este una din tehnologiile emergente pe care noi le folosim pentru a dezvolta experiente unice. «Escape» este un proiect special pentru noi, un exemplu perfect de experienta senzoriala completa ce pune spectatorul in focus” a declarat Andrei Lăscuţ.

SPIDER este o agenţie de publicitate şi casă de producţie, care surprinde prin abordarea neconvenţională, prin proiecte curajoase atât în lumea filmului, cât şi în cea a publicităţii.

The Temple este o agenţie inovatoare de Experience Marketing ce foloseşte cele mai noi tehnologii pentru a dezvolta experienţe unice de brand.

Mai multe - Filme

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite