Oscar 2017. Academia Americană a retras o nominalizare în ajunul galei: care au fost motivele deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi“ a primit nominalizare la Oscar 2017 pentru Cel mai bun mixaj de sunet FOTO Captură YouTube
Filmul „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi“ a primit nominalizare la Oscar 2017 pentru Cel mai bun mixaj de sunet FOTO Captură YouTube

Academia Americană de Film a retras nominalizarea la Oscar 2017 unei persoane care a încercat să îşi facă lobby în rândul colegilor, cu scopul de a-şi potenţa şansele la câştigarea unei statuete de aur.

Academia a depistat un comportament neloial 

În ajunul decernării premiilor Oscar 2017, Academia Americană de Film a anunţat că i-a retras nominalizarea lui Greg P. Russell pentru mixaj de sunet, pentru filmul „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi“ din cauza faptului că „a încălcat regulamentele de campanie ale Academiei“, scrie „Vanity Fair“.

Academia Americană de Film a anunţat, din senin, că uneia dintre persoanele nominalizate la gala Oscar 2017 nu îi va mai fi permis să concureze la categoria la care este nominalizată. „La recomandarea Comitetului Executiv, Consiliul Guvernatorilor Academiei a decis să anuleze nominalizarea la Oscar pentru mixaj de sunet obţinută de Greg P. Russell, pentru filmul «13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi», din cauza încălcării regulamentelor de campanie ale Academiei. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Rusell şi-a anunţat colegii din branşă, în timpul nominalizărilor, că lucrează la acest film, ceea ce încalcă direct regulamentul Academiei, care interzice orice fel de lobby“, au specificat membrii Academiei într-un comunicat.

Deşi nominalizarea lui Greg P. Russell a fost retrasă, colegii cu care a lucrat la film, Gary Summers, Jeffrey J. Haboush şi Mac Ruth sunt încă eligibili pentru premiul Oscar. Niciun alt membru al echipei nu va fi pus în locul lui Russell. Greg P. Russell a câştigat în trecut premiul Daytime Emmy pentru cel mai bun mixaj de sunet într-un film.

„Decizia de anulare a nominalizării a fost luată după o analiză atentă. Academia a luat foarte în serios procesul de votare şi orice lucru intenţionat sau neintenţionat care ar putea submina integritatea acestei gale“, a spus şi Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei. 

image

Greg P. Russell a făcut lobby pentru nominalizarea lui FOTO Arhivă 

La categoria Cel mai bun mixah de sunet au mai fost nominalizate următoarele filme: „Arrival“, „Hacksaw Ridge“, „La La Land“, „Rogue One: A Star Wars Story“. LISTA COMPLETĂ A NOMINALIZĂRILOR OSCAR 2017. 

Decizia de revocarea a lui Russell nu este singura de acest gen luată de Academie. În 2014, organizaţia a retras nominalizarea pentru Cel mai bun cântec original, pentru filmul „Alone Yet Not Alone“, după ce a aflat că Bruce Broughton, compozitorul piesei, s-a folosit de fosta lui poziţie de guvernator al Academiei pentru a-şi promova personal munca. 

Pariurile de la Oscar 2017 

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel. 

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film este cel mai mare eveniment din industria cinematografică, fiind recompensate eforturile artiştilor din faţa şi din spatele camerelor. Jurnaliştii şi casele de pariuri se întrec în predicţii cu privire la câştigătorii Oscar 2017, iar zarurile par să fie deja aruncate în cazul principalelor categorii, însă nu este exclusă posibilitatea unor răsturnări de situaţie mai mult sau mai puţin plăcute. Toate predicţiile specialiştilor le găsiţi aici

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite