Câştigătorii Oscar 2017, potrivit specialiştilor şi caselor de pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denzel Washington şi Viola Davis, parteneri în drama „Fences“, sunt consideraţi favoriţi la categoriile de interpretare FOTO Cinemagia
Denzel Washington şi Viola Davis, parteneri în drama „Fences“, sunt consideraţi favoriţi la categoriile de interpretare FOTO Cinemagia

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film este cel mai mare eveniment din industria cinematografică, fiind recompensate eforturile artiştilor din faţa şi din spatele camerelor. Jurnaliştii şi casele de pariuri se întrec în predicţii cu privire la câştigătorii Oscar 2017, iar zarurile par să fie deja aruncate în cazul principalelor categorii, însă nu este exclusă posibilitatea unor răsturnări de situaţie mai mult sau mai puţin plăcute.

Globurile de Aur şi toate premiile Sindicatelor Americane sunt indicatori importanţi pentru câştigătorii Oscar 2017 la principalele categorii, dar, evident, nu sunt literă de lege, iar surprizele pot apărea oricând.

Un lucru este sigur însă: musicalul romantic „La La Land“, care prezintă povestea unei actriţe aspirante şi a unui cântăreţ de jazz ce se chinuie să-şi clădească o carieră şi o relaţie, se distanţează din pluton.

Cu 14 nominalizări, egalând recordul stabilit de clasicele „Titanic“ şi „All About Eve“, „La La Land“ este principalul favorit al caselor de pariuri şi al specialiştilor în domeniu pentru cea mai importantă statuetă Oscar 2017 şi anume la categoria Cel mai bun film.

Potrivit goldderby.com, filmul este cotat cu peste 85% şanse de a ieşi învingător şi nu ar fi deloc o surpriză având în vedere că la Globurile de Aur 2017 a tradus în victorii toate cele şapte nominalizări primite.

Podiumul este completat de dramele „Moonlight“, povestea maturizării unui tânăr de culoare din Miami, (5,41%) şi „Hidden Figures“, despre trei femei afro-americane care lucrează la NASA (1,79%). În schimb, drama „Manchester by the Sea“, adorat de critici, pare să aibă şanse foarte mici pentru a fi desemnat Cel mai bun film.

La categoria Cel mai bun film mai sunt nominalizate: „Arrival“, „Hacksaw Ridge“, „Fences“, „Hell or High Water“ şi „Lion“. LISTA COMPLETĂ A NOMINALIZĂRILOR OSCAR 2017. 

Şi tânărul Damien Chazelle (32 de ani), omul din spatele „La La Land“, pare să înscrie o victorie clară la categoria Cel mai bun regizor, având 87% şanse. Principalul rival este Barry Jenkins (9%), pentru „Moonlight“, fiind urmat de Kenneth Lonergan (2%), pentru „Manchester by the Sea“.

Deşi Academia a dovedit că l-a iertat pe Mel Gibson pentru greşelile trecutului şi l-a nominalizat după mai bine de 20 de ani, pentru regiza dramei de război „Hacksaw Ridge“, starul are şanse de doar 1,14% să pună mâna pe statuetă la gala Oscar 2017.

La categoria Cel mai bun regizor mai este nominalizat şi Denis Villeneuve, pentru „Arrival“.

Emma Stone, în rolul Miei din „La La Land“ FOTO Ascot Elite Entertainment

image

Deşi multă vreme s-a crezut că Natalie Portman are şanse foarte mari să câştige al doilea Oscar, pentru portretizarea celebrei Jaqueline Kennedy, Emma Stone a devansat-o, fiind dată drept câştigătoare certă a Oscarului pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, datorită interpretării din „La La Land“. Singura rivală a actriţei britanice este franţuzoaica Isabelle Huppert, pentru rolul din „Elle“.

La categoria Cea mai bună actriţă în rol principal mai sunt nominalizate: Ruth Negga („Loving“) şi Meryl Streep („Florence Foster Jenkins“).

Totuşi, partenerul Emmei Stone, Ryan Gosling nu stă la fel de bine în clasament, fiind abia pe locul trei în topul favoriţilor la un Oscar. Totuşi, spre deosebire de alte ediţii, în ceea ce priveşte Cel mai bun actor în rol principal este şi foarte greu să subliniem un favorit clar, întrucât este o luptă foarte strânsă între „veteranul“ Denzel Washington, cotat cu 52% şanse de câştig pentru „Fences“, şi Cassey Affleck (43%), pentru „Manchester by the Sea“. Ce au decis membrii Academiei rămâne de văzut.

La categoria Cel mai bun actor în rol principal mai sunt nominalizaţi Andrew Garfield („Hacksaw Ridge“) şi Viggo Mortensen („Captain Fantastic“).

Cassey Affleck, în rolul lui Lee Chandler din „Manchester by the Sea“ FOTO Universal Pictures

image

În ceea ce priveşte Cea mai bună actriţă în rol secundar, pare că nimic nu o va împiedica pe Viola Davis să-şi revendice Oscarul pentru „Fences“, conducând detaşat cu 93% şanse. Mai mult, actriţa a ieşit învingătoare la Critics' Choice Awards, Screen Actors Guild Awards, Globurile de Aur şi  premiile BAFTA, deci un Oscar e tot ce lipseşte.

La categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar mai sunt nominalizate Naomie Harris („Moonlight“), Nicole Kidman („Lion“), Octavia Spencer („Hidden Figures“) şi Michelle Williams („Manchester by the Sea“).

Viola Davis, în rolul lui Rose din „Fences“ FOTO Cinemagia

image

Chiar dacă la Cel mai bun actor în rol secundar lucrurile nu sunt la fel de limpezi, există un favorit în persoana lui Mahershala Ali, pentru interpretarea din „Moonlight“. Totuşi, Dev Patel vine din urmă, mai ales după ce a câştigat Globul de Aur pentru rolul din „Lion“.

La categoria Cel mai bun actor în rol secundar mai sunt nominalizaţi Jeff Bridges („Hell or High Water“), Lucas Hedges („Manchester by the Sea“) şi Michael Shannon („Nocturnal Animals“).

Mahershala Ali, în rolul lui Juan din „Moonlight“ FOTO Cinemagia

image

Aşteptarea va lua sfârşit duminică, atunci când va avea loc cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Până atunci, în cazul în care nu aţi reuşit să vedeţi toate filmele nominalizate, nu mai pierdeţi timpul! Vizionare plăcută!

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite