Oscar 2016: Documentarele „Amy“ şi „He Named Me Malala“, pe lista scurtă a celor 15 producţii rămase în cursa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amy Winhouse a murit în 2011, la vârsta de 27 de ani, viaţa şi cariera ei fiind marcate de consumul de droguri şi de alcool FOTO Wire
Amy Winhouse a murit în 2011, la vârsta de 27 de ani, viaţa şi cariera ei fiind marcate de consumul de droguri şi de alcool FOTO Wire

Reprezentanţii diviziei de filme documentare din cadrul Academiei  Americane de Film au întocmit lista scurtă a celor 15 producţii eligibile pentru o nominalizare la premiile Oscar 2016.

Cele 15 titluri care au şansa de a fi nominalizate la categoria Cel mai bun documentar au fost alese în cadrul unei runde preliminarii de votare. Printre acestea se numără şi „Amy“, care prezintă viaţa regretatei cântăreţe britanice Amy Winehouse dincolo de lumina reflectoarelor, dar şi „He Named Me Malala“, care spune povestea adolescentei pakistaneze laureată a Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzi, care a fost împuşcată de talibani deoarece militează pentru drepturile femeilor la educaţie.

În total, 124 de producţii au fost avute în vedere în acest an pentru o nominalizare la Oscar, iar dintre cele 15 producţii de pe lista scurtă doar cinci vor primi o nominalizare.

În 2015, Oscarul pentru Cel mai bun documentar a revenit peliculei „CitizenFour“, de Laura Poitras, Mathilde Bonnefoy şi Dirk Wilutzky. Filmul spune povestea lui Edward Snowden, care, în 2013, a publicat mii de documente clasificate aparţinând Agenţiei Naţionale pentru Securitate a Statelor Unite. Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie 2015, iar cea de-a 88-a gală de decernare a prestigioaselor statuete va avea loc pe 28 februarie la Los Angeles.

Cele 15 filme rămase în cursă pentru câştigarea Oscarului pentru Cel mai bun documentar sunt: 

„Amy“ 

   

   

„Best of Enemies“

     

 

 „Cartel Land“

„Going Clear: Scientology and the Prison of Belief“

   

„He Named Me Malala“

„Heart of a Dog“

„The Hunting Ground“

„Listen to Me Marlon“

„The Look of Silence“

„Meru“

„3 1/2 Minutes, 10 Bullets“

 

„We Come as Friends“

„What Happened, Miss Simone?“

„Where to Invade Next“

„Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom“.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite