Documentarul despre viaţa cântăreţei Amy Winehouse are premiera în cinematografele din România în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa şi cariera celebrei Amy Winehouse au fost marcate de consumul de droguri şi de alcool FOTO AP
Viaţa şi cariera celebrei Amy Winehouse au fost marcate de consumul de droguri şi de alcool FOTO AP

Filmul-documentar „Amy“, care povesteşte viaţa cântăreţei britanice Amy Winehouse dincolo de lumina reflectoarelor, va debuta în cinematografele din România pe 18 septembrie, scrie Mediafax

Pentru realizarea acestei producţii unice prin calitatea interviurilor şi a materialelor video, regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhivă şi piese pe care Amy Winehouse nu le-a făcut publice niciodată. „Fata din spatele numelui Amy Winehouse“ este adusă astfel în faţa publicului larg sub forma unei poveşti emoţionante şi energice, care pune în evidenţă mai multe aspecte ale lumii în care trăim, arată Mediafax.

„A fost cu adevărat interesant să facem acest film. Foarte mulţi oameni au fost emoţionaţi când au văzut-o pe Amy fericită în copilărie şi la început de adolescenţă. Pentru că nu au avut ocazia să o vadă niciodată fericită. Au fost oameni care au plâns văzând-o aşa. I-am auzit spunând: «N-am ştiut că a fost fericită.» Ei au crezut că a fost nefericită şi confuză întreaga viaţă. Adevărul este că era uimitoare, inteligentă, atât de specială. Într-un interval scurt de timp, a trecut dintr-o parte în cealaltă. Toţi cei cu care am vorbit sunt încă şocaţi de dispariţia ei, încă nu şi-au revenit. Erau furioşi, sufereau şi nimeni nu îi asculta. În intimitate, aveau cu toţii această suferinţă care îi măcina, pentru un om pe care l-au iubit, un om pe care îl vedeau că se distruge public, însă nimeni nu îi asculta. Nimeni nu a oprit asta, nimeni nu a oprit-o să se urce pe scenă. Era o persoană uimitoare. Şi ce trist, să ai o astfel de viaţă. Primul ei album a apărut când ea avea 18 ani, cel de-al doilea la 21-22 de ani, iar apoi... nimic creativ. E absurd. Cum e Amy? Amy e foarte inteligentă, e specială. E genul acela de om pe care ai vrea să-l ai în preajmă. Când am văzut-o cum era în copilărie, atât de obişnuită şi atât de împăcată cu ea, a fost o surpriză pentru mine. Sunt mulţi oameni apropiaţi de Amy, care ţineau la ea cu adevărat, dar nu arătau asta pentru că persoana pe care o vedeau pe ecran trimitea mesaje extrem de negative şi nu semăna deloc cu ce ştiau ei despre ea. Pur şi simplu nu înţelegeau ce i se întâmplă. Erau blocaţi, nu puteau ajunge la ea. Nici măcar nu-i puteau da un telefon. Ea nu avea telefon. Nimeni nu se putea apropia de ea. Ei sunt cei cu care am vrut să vorbesc, într-un fel, acest film este pentru ei“, a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

„Ne-am dorit foarte mult să nu prezentăm grozăviile publicate anterior", a spus şi Gay-Rees, producătorul filmului, „pentru că s-au spus multe în presă la vremea respectivă şi ce rost ar fi avut să refolosim toate acestea? A trebuit să investigăm mai mult“.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii soul. Albumul „Back to Black“, lansat în 2006 a făcut din artista britanică o vedetă internaţională.

Cântăreaţa  a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei „intoxicaţii cu alcool“.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite