Oscar 2016. Care sunt marii favoriţi la casele de pariuri: Leonardo DiCaprio este cotat cu şanse mari la trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „The Revenant“, actorii Leonardo DiCaprio şi Brie Larson şi regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu sunt marii favoriţi la câştigarea principalelor premii Oscar 2016, potrivit cotelor afişate de casele de pariuri online, arată News.ro

Anul acesta, cu două zile înainte de gala de decernare a premiilor Oscar, cotele marilor case de pariuri par să respecte lista filmelor, actorilor şi regizorilor care s-au impus la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA.

Oscar 2016: Filmul „The Revenant“, favoritul caselor de pariuri

La categoria Cel mai bun film, lungmetrajul „The Revenant“ are cele mai mari şanse să câştige trofeul. Casa de pariuri bet365 a oferit acestei pelicule o cotă de 4/9. Pe locurile următoare se află lungmetrajul „Spotlight“, cu o cotă de 5/2, şi filmul „The Big Short“, cu o cotă de 5/1. Acelaşi clasament a fost stabilit de casa de pariuri Paddypower - „The Revenant“ (cotă 4/9), „Spotlight“ (cotă 11/4) şi „The Big Short“ (cotă 13/2), dar şi de casa Ladbrokes - „The Revenant“ (cotă 1/2), „Spotlight“ (cotă 11/4) şi „The Big Short“ (cotă 6/1), potrivit News.ro

Filmele „Mad Max: Fury Road“ şi „The Martian“ se află la mijlocul plutonului, fiind creditate de toate casele de pariuri cu şanse aproximativ egale, dar fără să reprezinte o ameninţare serioasă pentru plutonul fruntaş, alcătuit din peliculele „The Revenant“, „Spotlight“ şi „The Big Short“. În schimb, filmele „Room“, „Bridge of Spies“ şi „Brooklyn“ sunt creditate cu cele mai mici şanse de a câştiga premiul Oscar la categoria Cel mai bun film

Oscar 2016: DiCaprio, declarat unanim câştigător

Leonardo DiCaprio este considerat de casele de pariuri principalul favorit la Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal, graţie evoluţiei sale din filmul „The Revenant“. Casele bet365, Paddypower şi Ladbrokes i-au atribuit o cotă de 1/100. Starul american, care se află la cea de-a cincea nominalizare în cariera sa de actor, ar putea să câştige pentru prima dată în 2016 preţioasa statuetă. Pe locul al doilea, la mare distanţă, se află actorul britanic Eddie Redmayne, care, graţie rolului din drama „The Danish Girl“, a primit cota 20/1 de la toate cele trei case citate. Actorul Michael Fassbender încheie podiumul cu cote de 25/1 primite de la bet365, Ladbrokes şi Paddypower.

image

Leonardo DiCaprio în rolul lui Hugh Glass din filmul „The Revenant“, nominalizat la Oscar 2016 FOTO cinemagia.ro 

Oscar 2016: Brie Larson, cea mai bună actriţă în rol principal

Categoria Cea mai bună actriţă în rol principal are şi ea o favorită. Este vorba despre Brie Larson, protagonista filmului „Room“, care a primit cota 1/25 de la casele bet365 şi Paddypower şi cota 1/20 de la casa Ladbrokes. Următoarea clasată în acest top este actriţa Saoirse Ronan, interpreta principală din filmul „Brooklyn“, însă cotele sale (12/1 de la toate cele trei case menţionate) sunt departe de a fi impresionante şi de a-i oferi statutul de favorită.

image

Brie Larson, alături de Jacob Tremblay, în filmul „Room“ FOTO Ascot Elite Entertainment Group 

Oscar 2016: Cel mai bun regizor, Alejandro Gonzalez Inarritu

Alejandro Gonzalez Inarritu este creditat cu cele mai mari şanse la categoria Cel mai bun regizor, cu filmul „The Revenant“, şi ar putea să repete performanţa din 2015, când a câştigat trei premii Oscar (producător, regizor şi co-scenarist) cu filmul „Birdman“. În acest an, Inarritu a primit de la cele trei case de pariuri menţionate anterior cote de 1/10, 1/14 respectiv 1/10. Pe locul al doilea se află George Miller, regizorul filmului „Mad Max: Fury Road“, cu cote de 13/2, 7/1 respectiv 7/1.

image

Regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu, alături de Leonardo DiCaprio, FOTO Getty Images

Oscar 2016. „Son of Saul“, şanse mari de câştig 

Marele favorit la categoria Cel mai bun film străin este lungmetrajul maghiar „Son of Saul“, cu actorul român Levente Molnar în distribuţie. Toate casele de pariuri au acordat cele mai mari şanse acestei pelicule, care a câştigat deja în acest sezon toate premiile cinematografice importante.

Cu toate acestea, se pare că opţiunile publicului diferă de cele ale specialiştilor din domeniul cinematografic. Chiar dacă sondajele îl arată pe Leonardo DiCaprio drept favorit, există voci în rândul membrilor Academiei Americane de Film care nu consideră că actorul este demn de titlul Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din „The Revenant“. Unul dintre membrii cu drept de vot a declarat, sub protecţia anonimatului, că DiCaprio „are o interpretare ridicolă“, votul său mergând către Eddie Redmayne pentru interpretarea din „The Danish Girl“.

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock. Lady Gaga, Charlize Theron, Whoopi Goldberg, Benicio del Toro şi Ryan Gosling se numără printre personalităţile care vor urca pe scena galei premiilor Oscar 2016, fie pentru a înmâna trofee, fie pentru diferite momente artistice. 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite