Oscar 2016. Un membru al Academiei Americane de Film îl desfiinţează pe DiCaprio: „Are o interpretare ridicolă. Tot cade şi se ridică. Cui îi pasă?“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anual, câţiva dintre membrii cu drept de vot ai Academiei Americane de Film, dezvăluie, sub protecţia anonimatului, către cine merg voturile lor, analizând totodată actorii şi filmele nominalizate la Oscar. Vă prezentăm mai jos opiniile şi voturile unuia dintre membrii votanţi din breasla producătorilor.

Deşi „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/The Reventant“ este unul dintre marile favorite la Oscar 2016, iar mulţi îl consideră deja câştigător pe Leonardo DiCaprio, se pare că unul dintre membrii Academiei nu apreciază deloc interpretarea acestuia, spunând că eforturile lui DiCaprio pentru acest rol nu au fost atât de mari precum se vehiculează. Lista completă a nominalizărilor Oscar 2016.  

Oscar 2016: Cel mai bun film

La categoria Cel mai bun film, votantul are mai multe preferinţe, dar favoritul este indiscutabil „Brokerii Apocalipsei/ The Big Short“, despre care spune că este „cel mai îndrăzneţ film al anului.“ „Acesta tratează un subiect pe care mulţi oameni nu-l înţeleg într-un mod creativ şi distractiv, fără se sprijine pe sentimentalism“, a declarat acesta pentru publicaţia „The Hollywood Reporter“.

Despre celelalte filme membrul votant a comentat: „Nu am apucat să văd «Mad Max: Fury Road» - pur şi simplu n-am ajuns la el. Îmi displace profund «The Revenant» – Este un film frumos făcut cu Road Runner (n.r.- personaj din desenele animate «Wile E. Coyote şi Road Runner», o pasăre care aleargă în mare viteză, fiind urmărită de un coiot), în sensul în care Leonardo DiCaprio tot cade şi se ridică. Cui îi pasă? Mie nu. «Brooklyn» şi «Bridge of Spies», în afară de interpretarea lui Mark Rylance (n.r.- în «Bridge of Spies»), nu sunt demne de nominalizarea pentru Cel mai bun film. Amândouă sunt exagerat de sentimentale şi seamănă cu filmele făcute în anii ’50, într-un sens negativ.“ 

Printre favoritele sale se numără „Marţianul/The Martian“, lăudându-l pe regizorul Ridley Scott, despre care spune că a făcut „un film frumos pentru toţi aceia dintre noi care au pierdut pe cineva în viaţă şi au încercat să găsească o cale să-I salveze“.

De asemenea, membrul a apreciat şi drama „Room“, „un film excepţional, bine filmat şi cu interpretări deosebite, despre lucrul de care toţi părinţii se tem mai mult decât orice: să pierzi un copil şi să nu ştii ce s-a ales de el.“

Cât despre „Spotlight“, acest spune că îi place, „chiar dacă şi el abordează un subiect extrem de supărător, pentru că arată cum autorităţile de multe ori eşuează în îndeplinirea responsabilităţilor şi pentru că actorii joacă minunat.“

Votul membrului: (1) The Big Short; (2) Spotlight; (3) Room; (4) The Martian; 

Oscar 2016: Cel mai bun regizor

Legat de categoria Cel mai bun film, membrul producător spune: „Sunt întotdeauna reticent să separ filmul de regizor, cu excepţia cazurilor excepţionale. Nu înţeleg cum ai putea să le separi. Dar ceea ce pot spune este că mi se pare de neconceput că Ridley Scott („The Martian“) nu a fost nominalizat la această categorie.“

Votul membrului: Adam McKay („The Big Short“)

   

Oscar 2016: Cel mai bun actor în rol principal

Deşi s-a creat o întreagă campanie de susţinere a lui Leonardo DiCaprio pentru câştigarea marelui premiul, interpretarea rolului Hugh Glass din „The Revenant“ nu l-a impresionat deloc pe membrul Academiei. Acesta a făcut afirmaţii dure la adresa actorului. „Îl exclud din start pe Leonardo pentru că este o interpretare ridicolă. Campania derulată se bazează pe cât de greu i-a fost să facă filmul, nu? M-am săturat să aud asta. Pentru asta este plătit. Ce vreau să spun este că n-a fost «Nanook of the North» (n.r. – un documentar din 1922, filmat la Polul Nord), pentru numele lui Dumnezeu! Să fim serioşi. A câştigat milioane de dolari şi pot să pariez că au avut sistem de încălzire. Faptul că n-a câştigat niciodată? Este un bărbat tânăr, încă are timp“, a spus aceasta despre Leonardo Di Caprio.

Despre ceilalţi actori nominalizaţi votantul a continuat: „Michael Fassbender («Steve Jobs») iese şi el din discuţie deoarece joacă într-un film neinteresant. Bryan Cranston («Trumbo») a fost nominalizat pentru personajul pe care l-a jucat, nu pentru cum l-a jucat. În schimb, mi-au plăcut foarte mult Matt Damon («The Martian») şi Eddie Redmayne («The Danish Girl»), iar Eddie mi-a frânt inima prin felul în care a arătat cât de dureros poate fi să ştii despre tine ceva ce nimeni altcineva nu este capabil să înţeleagă“. 

Votul membrului: Eddie Redmayne din „The Danish Girl“

Oscar 2016: Cea mai bună actriţă în rol principal

Şi la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, producătorul anonim şi-a exprimat părerea şi preferinţele în materie de interpretare cinematografică: „N-o iau în calcul pe Cate Blanchett – filmul în care joacă («Carol») este axat mai mult pe decor şi pe ce poartă fiecare, decât pe substanţă. Urmează Jennifer Lawrence («Joy») – filmul nu este bun, şi Charlotte Rampling («45 Years»), care este o actriţă excepţională, dar ideea care stă în centrul filmului nu mi se pare credibilă. Saoirse Ronan («Brooklyn») este o dulceaţă de actriţă, dar Brie Larson («Room») a trebuit să joace cea mai grea parte imaginabilă – nici nu le poţi compara. N-a fost nici pe aproape“, a declarat membrul votant al Academiei.

Votul membrului: Brie Larson („Room“)

Oscar 2016: Cel mai bun actor în rol secundar

Cel mai bun actor în rol secundar este pentru membrul votant Sylvester Stallone („Creed“), despre rolul căruia spune că „este un personaj inventat de el şi pe care dacă ajunge să-l joace din nou la aceeaşi calitate, este minunat“.  Producătorul consideră că Stallone ar trebui să câştige de acestă dată, pentru că în urmă cu 39 de ani a pierdut în faţa lui Peter Finch, pentru rolul său din „Network“. Totodată, acesta spune că este ultima şansă pentru Stallone să câştige Oscarul: „ Oricine altcineva va mai avea o altă şansă. El nu.“

Cu toate acestea, votantul a subliniat că şi ceilalţi actori nominalizaţi - Mark Rylance („Bridge of Spies“), Mark Ruffalo („Sporlight“) Christian Bale („The big Short“) şi Tom Hardy („The Revenant“) - au fost pe placul său.

Votul membrului: Sylvester Stallone („Creed“)

Oscar 2016: Cea mai bună actriţă în rol secundar

La Cea mai bună actriţă în rol secundar, singura care merită Oscarul, în opinia membrului producător, este, fără discuţii, Alicia Vikander („The Danish Girl“). „Nu am văzut «The Hateful Eight», deci nu o pot vota pe Jennifer Jason Leigh. Kate Winslet iese din discuţie pentru că filmul «Steve Jobs» e prost. Rachel McAdams («Spotlight») îmi place foarte mult, iar Rooney Mara («Carol») a jucat rolul unei fete foarte simpatice, dar nu cred că merită un Oscar. Votez din tot sufletul pentru Alicia Vikander («The Danish Girl»), care consider că a fost extraordinară, alături de Eddie Redmayne“, a mărturisit votantul.

Votul membrului: Alicia Vikander („The Danish Girl“)

Referitor la controversele create în jurul faptului că printre nominalizaţi nu se află nici un artist de culoare, acelaşi votant a mărturisit că a apreciat foarte mult interpretarea lui Idris Elba din „Beast of No Nation“, dar că n-ar fi ştiut la cine să renunţe, dacă ar fi avut posibilitate să facă nominalizări, întrucât îi plac tot cei nominalizaţi. „Poate că avem nevoie să extidem categoriile de interpretare“, a mai susţinut producătorul. 

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock. Lady Gaga, Charlize Theron, Whoopi Goldberg, Benicio del Toro şi Ryan Gosling se numără printre personalităţile care vor urca pe scena galei premiilor Oscar 2016, fie pentru a înmâna trofee, fie pentru diferite momente artistice.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite