O sută de ani de Disney. Îndrăgita companie vine la TIFF cu proiecții speciale

0
Publicat:

Pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a The Walt Disney Company, Walt Disney Animation Studios sunt reprezentate anul acesta la TIFF printr-o proiecție specială a 100 Years of Disney Animation – a Shorts Celebration (100 de ani de animații Disney - omagiu adus scurt-metrajelor).

image

Walt Disney a declarat, la un moment dat, că speră ca această companie să „nu piardă niciodată din vedere faptul că totul a început de la un șoricel”. Chiar și înainte de lansarea lui Mickey Mouse, totul a început, de fapt, cu un scurt-metraj. Publicul va fi răsfățat cu secvențe rare de la începuturile animației, până la introducerea sunetului în film și lansarea lui Mickey Mouse, urmărind o retrospectivă a deceniilor trecute până la câteva dintre cele mai cunoscute scurt-metraje din prezent. Tradiția inovației în formatul de scurt-metraj continuă și azi în studioul care îi poartă numele, un loc în care Walt Disney și artiștii săi au experimentat cu noile tehnologii și tehnici în materie de animație.

Informații pe scurt despre proiecție:

● Sâmbătă, 17 iunie, la ora 12:00, și duminică, 18 iunie, la ora 12:30.

● Cinema Victoria, Bulevardul Eroilor, nr 51, Cluj

● Proiecție a unei selecții de scurt-metraje animate din istoria Walt Disney Animation Studios, prezentată cu tema Disney100, atent selectate de Clark Spencer

Despre 100 de ani de Disney

În 2023, The Walt Disney Company va sărbători cea de-a 100-a aniversare. Fiind cel mai mare eveniment din istoria corporației, Disney100 celebrează impactul poveștilor și experiențelor unice create de Disney asupra culturii și publicului din întreaga lume, împreună cu creatorii și toți angajații care au dat viață acestor povești. Prin întregul său portofoliu extins de mărci îndrăgite, fanii din întreaga lume se pot bucura de atracții speciale, produse, evenimente, filme, cascadorii TV, transmisii live și expoziții. Disney100 va onora trecutul și va sărbători prezentul, dar va privi și spre viitorul următorilor 100 de ani, când compania va crea, sperăm, un Univers Disney nou și la fel de minunat pentru familiile și fanii din întreaga lume.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite