Nymphadora din „Harry Potter“, vrăjită de vinul românesc şi fermecată de sarmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Natalia Tena a povestit pentru Adevărul despre vinul, sarmalele şi filmele româneşti
Actriţa Natalia Tena a povestit pentru Adevărul despre vinul, sarmalele şi filmele româneşti

Actriţa Natalia Tena este cunoscută din filmele „Harry Potter“ şi „Game of Thrones“. Pentru câteva zile, ea s-a aflat la TIFF, cu filmul „10.000 km“ şi a povestit pentru Adevărul despre descoperirile sale: vinul, sarmalele şi filmele româneşti, pe care le apreciază foarte mult.

Născută din părinţi spanioli, Natalia Tena (31 de ani) a crescut la Londra şi vorbeşte o engleză impecabilă. Ochii ei pătrunzători au fost cu siguranţă un atu atunci când a fost aleasă să o joace pe Nymphadora în seria Harry Potter sau pe Osha în “Game of Thrones”. A venit la TIFF pentru a promova filmul spaniol “10.000 km”, în care joacă rolul unei tinere care are o relaţie la distanţă cu iubitul ei, prin intermediul Skype-ului.

Într-un moment de respiro, actriţa a acceptat să povestească despre acest film, dar şi despre experienţele sale în România şi, fireşte, despre Game of Thrones: “Nu ştiu dacă o relaţie rezistă la distanţă. Depinde dacă relaţia se bazează pe sex sau nu. Dacă este o relaţie non-sexuală atunci da, se posibil. Cel mai bun prieten al meu trăieşte în Turcia. Am un prieten în Brazilia. Tatăl meu s-a mutat în Columbia. Mi-e foarte dor de ei, dar ştiu că aşa e viaţa şi că atunci când ne vom întâlni vom relua relaţia de acolo unde a rămas. E un fel de cordon ombilical care ne leagă. Dar când e vorba de un iubit este diferit, pentru că simţi nevoia să atingi, să miroşi, iar videochat-ul nu ne oferă posibilitatea asta încă. Dar sunt şi relaţii care se bazează pe distanţă sau care încep aşa, cu oameni care se cunosc pe net. Cred că un pic de distanţă e bună”, a declarat actriţa pentru Adevărul.

image

Actriţa Natalia Tena a vizitat Salina Turda şi a văzut filme româneşti   FOTOGRAFII: Florin Ghioca

Natalia Tena a mai povestit şi despre lucrurile pe care le-a descoperit în urma călătoriei la Cluj. Ea a venit pentru a doua oară în România.

“Prima dată am fost anul trecut, la Bucureşti, pentru două zile. La Cluj nu am apucat decât să văd Salina Turda şi să dau interviuri. Dar din câte am observat, Clujul este un oraş frumos. Am avut o cină impresionantă, am mâncat sarmale cu smântână. La Bucureşti am descoperit că aveţi un vin fantastic! Nu ştiam că aveţi un vin aşa de bun! Şi acolo am mâncat foarte bine”, a apreciat, vizibil încântată, actriţa din "Harry Potter".

Şi dacă abia a cunoscut vinul românesc, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cinematografia românească, pe care a descoperit-o după ce a văzut un film al lui Cristian Mungiu.

image

“Am văzut un film românesc care m-a impresionat: "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile". Dar l-am văzut într-un moment nepotrivit: tocmai mă despărţisem de iubitul meu şi o prietenă mi-a zis să ieşim în oraş, să vedem un film. Eram atât de tristă... Am plâns tot drumul până la cinema, dar a fost un film uimitor! Cinematograful românesc a crescut foarte mult. S-a întâmplat la fel şi în Spania, cu Almodovar, după moartea fascistului Franco”, a adăugat Natalia Tena pentru Adevărul. 

Chiar dacă nu îşi doreşte să povestească despre seria Game of Thrones, actriţa a declarat că încă nu ştie ce o să mai mai filmeze, dar va afla curând: “Sper să trăiesc veşnic! În serialul ăsta nu ştii niciodată când te "omoară" scenariştii”.

Actriţa a mai precizat că îşi doreşte să participe cu trupa ei, Molotov Jukebox, la următoarea ediţie a festivalului "Electric Castle". "M-am întâlnit cu organizatorii, dar anul acesta este prea târziu să ne mai pună pe afiş. Dar aş vrea să venim anul viitor, ar fi grozav!", a mai adăugat actriţa care o interpretează pe Osha în "Urzeala Tronurilor".

osha game of thrones natalia tena
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite