Un clujean a inventat aplicaţia de mobil care-ţi găseşte cea mai avantajoasă locuinţă de închiriat, în mai multe oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură din aplicaţie
Captură din aplicaţie

Un clujean a creat o aplicaţie gratuită pentru telefoane care te ajută să găseşti mai uşor chirie. Vorbim nu doar de chirii în Cluj, ci şi în oraşe ca Timişoara, Sibiu, Sighişoara, Oradea, Sovata, Braşov, Craiova. Aplicaţia poartă numele Fizbo, o prescurtare a unei expresii americane care se traduce prin ”eşti proprietar”. Meniul aplicaţiei este în română şi engleză.

Lucian Pop (31 de ani), un dezvoltator de aplicaţii mobile, îşi căuta chirie. Văzuse un apartament în cartierul Zorilor şi nu i-a plăcut. Cum nu vroia să piardă timpul întorcându-se acasă ca să caute online alte oferte, a răscolit Google-ul de pe telefon în căutarea unei aplicaţii care să-i arate ce chirii disponibile sunt în zonă. N-a găsit aplicaţia respectivă pe care credea că există deja. Şi s-a gândit să facă el această aplicaţie.

Azi, aplicaţia are peste 3.500 de utilizatori, are meniu în română şi engleză şi e prima aplicaţie gratuită din ţară care ajută în găsirea unei chirii.

“Aplicaţia Fizbo a fost creată din dorinţa de a facilita procesul de închiriere a imobilelor. Ştim cu toţii că atunci când avem nevoie de o chirie, căutarea şi selecţia durează cel puţin o lună de zile. Ceea ce mi-am dorit eu este să scurtez acest proces şi să realizez o legătură directă între chiriaş şi proprietar. În ambele cazuri ai nevoie doar de un telefon mobil sau o tablet şi de aplicaţia Fizbo”, spune Lucian Pop, membru fondator Fizbo.

Acesta spune că aplicaţia este folosită zilnic de circa 80 de clujeni şi că abia de 2-3 săptămâni a fost extinsă şi în alte oraşe ale ţării: Timişoara, Sibiu, Sighişoara, Oradea, Sovata, Braşov, Craiova.

Zilele acestea, Lucian a încheiat o colaborare cu reprezentanţii Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului. “Colaborarea se va axa în special pe acordarea de suport pentru acest nou flux de vizitatori care urmează să vină în oraşul nostru. Ne dorim să oferim posibilitatea de a afişa inclusiv anunţuri în regim hotelier, astfel încât toţi turiştii să poată beneficia de o listă lungă de opţiuni atunci când vine vorba de cazare”, mai spune Lucian Pop.

Potrivit acestuia, aplicaţia se află în continuă dezvoltare şi perfecţionare: ”oamenii ne spun ce le place la aplicaţie şi ce nu”. Cei care îşi doresc să descarce aplicaţia, o pot face atât pe telefoanele şi tabletele cu sistem Android (http://goo.gl/JDwlDK), cât şi pe cele cu iOS (http://goo.gl/wMj2KA).

Anunţurile în regim hotelier sau normal, publicate pe aplicaţie, sunt adăugate poze, locaţia exactă a imobililui, preţul de închiriere, număr camere; alte elemente pot fi: suprafaţă, telefon contact, descriere detaliată sau alte particularităţi (animale de companie permise, pentru fumători, cu loc de parcare).

15 motive pentru care această aplicaţie e utilă, potrivit Today Software Magazine:

  • Printr-un simplu buton de switch, aplicaţia se transformă într-o platformă de închirieri în regim hotelier sau într-o platformă de închirieri în regim normal.
  • Dispozitivul este localizat automat chiar şi cu GPS-ul oprit. Se expun pe hartă ofertele din apropierea  dumneavoastră.
  • Harta interactivă afişează pinurile cu locaţia exactă a chiriilor precum şi preţul acestora.
  • Oferă vizualizarea detaliilor unei chirii: poze, compartimentare, dotări, locaţie şi descrierea detaliată.
  • Proprietarul poate fi contactat direct din anunţ.
  • Eşti direcţionat pană la locaţia imobilului.
  • Salvarea chiriei.
  • Chiria poate fi raportată ca fiind abuz, dacă există această problemă.
  • Anunţurile pot fi căutate, filtrate după locaţie, preţ, specificaţii, suprafaţă, facilităţi.
  • Se poate adăuga în mai puţin de două minute o altă chirie.
  • Editarea chiriilor adăugate.
  • Chiriile adăugate sau salvate pot fi şterse
  • Autentificarea rapidă prin Facebook, dar se permite şi autentificare clasică prin crearea unui cont cu e-mail şi parolă.
  • Editarea datelor utilizatorului.
  • Datele utilizatorului sunt securizate.

Cum funcţionează:

Mai puteţi citi:

FOTO  Site-ul care îţi face tiramisu şi îţi pune tapet. Bonus: te ajută să-ţi rotunjeşti veniturile

VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite