NexT merge mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul dedicat memoriei lui Cristian Nemescu şi Andrei Toncu a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Cele cinci zile de proiecţii vor prezenta în premieră şi noua peliculă a lui Radu Jude, „Film pentru prieteni“.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT - cel mai aşteptat eveniment dedicat scurtmetrajului în România - va avea loc între 6 şi 10 aprilie, la Bucureşti, îşi aşteaptă publicul cu filme noi şi incitante, cu evenimente şi invitaţi prestigioşi. Cinematograful Scala rămâne spaţiul principal de desfăşurare a evenimentului.

Interzis sub 18 ani

Una dintre surprizele pe care NexT le pregăteşte este proiecţia-eveniment „Oscars Night". În seara de vineri, 8 aprilie, Festivalul NexT va recrea la Cinema Scala din Bucureşti atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film şi va prezenta spectatorilor scurtmetrajele premiate la Oscar în ultimii cinci ani. O altă noutate este programul „Necenzurat", cu filme pentru publicul lipsit de inhibiţii şi prejudecăţi. Acesta va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu, iar accesul este permis doar persoanelor peste 18 ani.

Ca la fiecare ediţie, de neratat la NexT sunt secţiunile paralele „Şi ei au fost NexT Generation" şi „Festival Friends", prezentat de HBO. Din cele zece filme care alcătuiesc programul „Festival Friends" şi care fac din acesta unul din highlight-urile festivalului, patru vor fi proiectate în premieră mondială: „Camelia", cel mai recent scurtmetraj al regizorului Marian Crişan, „Film pentru prieteni", de Radu Jude, şi comediile „Bora-Bora" (regia Bogdan Mirică) şi „Numărătoare Manuală" (regia Daniel Sandu).

Filme pentru toţi

Competiţia cuprinde 26 de titluri din 19 ţări, din cele 1.000 înscrise, selecţionate de criticul de film Andrei Gorzo şi co-selecţionera sa din acest an, Irina Trocan, câştigătoarea concursului de critică iniţiat de NexT în 2010. În competiţia NexT 2011 se regăsesc şi câteva filme româneşti, printre care „Adulter" (regia Peter Kerek), „Apele tac" (regia Anca Miruna Lăzărescu), selecţionat la Berlinală, şi „Strung Love" (regia Victor Dragomir). Din concurs nu lipsesc scurtmetraje premiate, precum „Baby" (regia Daniel Mulloy), câştigător al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj britanic la BIFA.

Clermont-Ferrand vine la NexT

O noutate pe care NexT o pregăteşte este o proiecţie specială cu filme din competiţia celui mai important festival de scurtmetraj din lume. Cu o tradiţie de peste 30 de ani, Festivalul de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand devine un alt partener prestigios pentru NexT, alături de Academia Europeană de Film şi secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes. 

INFO:

Festivalul Internaţional de Film NexT, ediţia a 5-a
Unde: Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu şi Mansarda Cărtureşti
Când: 6-10 aprilie 2011
Organizator: Societatea Culturală NexT
Website: www.nextfilmfestival.ro

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite