Lansarea unui serial Netflix despre magnaţi indieni acuzaţi de fraudă, blocată printr-un ordin judecătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea „Bad Boy Billionaires: India“, un serial produs de Netflix despre patru magnaţi indieni acuzaţi de fraudă, a fost amânată printr-un ordin judecătoresc şi reprezintă cel mai recent episod al unei serii de procese cu care gigantul american din industria de streaming se confruntă într-o piaţă importantă.

Serialul documentar „Bad Boy Billionaires: India“, care îi prezintă pe Vijay Mallya - un magnat din industria alcoolului -, Subrata Roy - preşedintele Sahara Group -, Ramalinga Raju - fondatorul şi fostul director de la Satyam Computer Services - şi bijutierul Nirav Modi, ar fi trebuit să fie lansat în această săptămână, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Tribunalul districtual din Araria, localitate din statul indian Bihar, a ordonat săptămâna trecută amânarea documentarului, după ce Sahara Group s-a plâns de faptul că producţia Netflix ar putea să afecteze reputaţia magnatului Subrata Roy, potrivit unei copii a acelei decizii judecătoreşti, care nu a fost făcută publică, dar la care au avut acces joi jurnaliştii de la Reuters.

În ordinul judecătoresc se afirmă că noul serial documentar „ar afecta cu siguranţă reputaţia liderului familiei Sahara".

Subrata Roy a fost eliberat pe cauţiune într-un proces în cadrul căruia a fost somat să plătească miliarde de dolari unor investitori din cauza unei scheme de investiţii coordonate de Sahara Group, care a fost considerată ilegală.

Platforma Netflix a dorit să facă apel la acel ordin judecătoresc la Curtea Supremă, însă a fost sfătuită de judecătorii indieni, miercuri, să se adreseze mai întâi unei instanţe federale indiene, au precizat două surse familiarizate cu acest dosar.

Netflix mizează pe India ca pe o piaţă cu un rol cheie în dezvoltarea companiei, însă producţiile sale din această ţară au fost vizate de ordine de interdicţie şi de plângeri la poliţie pentru obscenitate sau pentru lezarea unor sentimente.

Joi, site-ul platformei Netflix nu a prezentat un trailer sau episoade din "Bad Boy Billionaires", însă a descris această producţie ca pe "un documentar de investigaţie care explorează lăcomia, frauda şi corupţia ce se acumulează - şi în cele din urmă aduc distrugerea - celor mai infami magnaţi din India".

Ramalinga Raju, acuzat de fraudă de 1 miliard de dolari în urmă cu peste un deceniu, a obţinut la rândul său un ordin judecătoresc de la o instanţă dintr-un alt stat indian împotriva lansării acestui serial.

Nirav Modi riscă să fie extrădat în India după ce a fost arestat la Londra în 2019, pentru implicarea sa într-o fraudă bancară de 2 miliarde de dolari, iar Vijay Mallya se află tot în Marea Britanie, luptând împotriva extrădării în India pentru prezumtiva fraudare a companiei sale Kingfisher Airlines, în prezent desfiinţată.

Nu se ştie deocamdată dacă Modi şi Mallya au depus la rândul lor în instanţă solicitări pentru a bloca lansarea acestui serial documentar. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite