Jared Leto va juca într-un film despre Karl Lagerfeld, regretatul designer al casei Chanel

0
Publicat:

Actorul american va fi și coproducător al peliculei, care va fi realizată în parteneriat cu casa de modă Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld și Jared Leto, în culise la un show de modă
Karl Lagerfeld și Jared Leto, în culise la un show de modă FOTO PROFIMEDIA

Confidenții și prietenii regretatului creator de modă - Pier Paolo Righi, Caroline Lebar și Sébastien Jondeau - vor fi producători executivi ai filmului. Timp de peste 35 de ani, Caroline Lebar a fost consilierul designerului, iar Pier Paolo Righi este CEO al casei de modă Lagerfeld. Sebastien Jondeau a fost timp de 20 de ani asistent personal și bodyguard al designerului.

Karl a fost întotdeauna o inspirație pentru mine. A fost un erudit, un artist, un inovator, un lider și, cel mai important, un om bun. Când m-am întâlnit cu echipa lui Karl Lagerfeld, am împărtășit imediat o viziune creativă comună. Sunt recunoscător lui Karo, Pier și Seb pentru că ne-au permis să mergem împreună în această călătorie“, a declarat Jared Leto.

Filmul va prezenta relațiile-cheie din viața lui Lagerfeld, spuse într-o notă imprevizibilă, așa cum a fost și creatorul.

De-a lungul anilor, am fost abordați de câțiva producători de la Hollywood care ne-au sugerat să facem un film despre viața lui Karl. Abia de când l-am cunoscut pe Jared am simțit cu-adevărat că povestea va fi spusă așa cum i-ar fi plăcut lui Karl să o vadă“, a declarat Pier Paolo Righi.

Karl Lagerfeld, o legendă a modei

Karl Lagerfeld, considerat una dintre cele mai importante figuri din lumea modei, a murit în 2019, la vârsta de 85 de ani. S-a aflat la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel din anul 1983. A fost designerul care a revitalizat brandul din postura de director creativ, un creator de geniu, personaj enigmatic şi excentric.

Însă Lagerfeld a fost mai mult de atât, fiind considerat cel mai inteligent om din industria modei, cu o iubire profundă pentru cultură şi un respect enorm pentru învăţarea continuă. Avea o bibliotecă cu peste 300.000 de volume.

Vorbitor de patru limbi, Lagerfeld era cunoscut pentru plăcerea de a strecura în conversaţii poezia – Emily Dickinson în engleză, Giacomo Leopardi în italiană, Rainer Maria Rilke în germană şi Catherine Pozzi în franceză.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite