Încasări record de 100 de milioane de dolari pentru filmul „Top Gun: Maverick”, în prima săptămână. Ce spun criticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

„Top Gun: Maverick” i-a dăruit actorului Tom Cruise primul său weekend de deschidere de 100 de milioane de dolari la box office, notează BBC. „Top Gun: Maverick” continuă povestea pilotului din marina americană, Pete „Maverick” Mitchell, din filmul original din 1986.

În primele trei zile de la lansarea în cinematografele din America de Nord, filmul a încasat 124 de milioane de dolari din bilete, a afirmat duminică Paramount Pictures.  Această cifră se ridică la circa 248 de milioane de dolari, la nivel mondial. „Aceste rezultate sunt ridicol, extraordinar de fantastice”, a declarat Chris Aronson, preşedintele distribuţiei interne de la Paramount. 

„Sunt fericit pentru toată lumea. Sunt fericit pentru companie, pentru Tom, pentru realizatori”,  a mai adăugat acesta, relatează BBC.

Cel mai bun weekend de lansare al unui film al lui Cruise a fost în anul 2005, cu „War of the Worlds”, care a încasat 64 de milioane de dolari. 

A doua apariţie a lui Tom Cruise în rolul lui Maverick a avut a patra cea mai mare deschidere a oricărui film de la începutul pandemiei de Covid-19, în spatele celui mai bine vândut „Spider-Man: No Way Home”, urmat pe locul doi de „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” şi apoi de „The Batman”. 

„Că Top Gun original a făcut istorie ajungând pe primul loc în Topul Oficial al Filmelor şi că multe dintre aceste vânzări au fost descărcări digitale este o mare realizare”, a menţionat Becca Monahan, directorul comercial al companiei oficiale Charts. 

Criticii au lăudat întoarcerea Top Gun: Maverick la începutul acestei luni, calificând-o „o continuare care sparge barierele”. 

The Independent a considerat că filmul este „la fel de palpitant pe cât sunt blockbusterele”, fiind „o adevărată continuare a moştenirii”. 

The Telegraph l-a numit „absurd de interesant” şi „în mod incontestabil cel mai bun film de acţiune de studio din ultimii ani”. 

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri