„Furios şi iute 7“ a urcat pe cea de-a patra poziţie în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Furios şi iute 7“ a depăşit ultimul film din seria „Harry Potter“ FOTO Universal Studios
„Furios şi iute 7“ a depăşit ultimul film din seria „Harry Potter“ FOTO Universal Studios

Filmul „Fast and Furious 7/ Furios şi iute 7“ a depăşit ultima pelicula din franciza de succes „Harry Potter“ şi a urcat pe cea de-a patra poziţie în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Cu încasări de 1,35 miliarde de dolari la box-office-ul global, lungmetrajul Paul Walker a urcat pe cea de-a patra poziţie în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Mai mult, „Furios şi iute 7“ a devenit filmul cu cele mai mari încasări produs vreodată de Studiourile Universal şi a ocupat prima poziţie în box-office-ul nord-american timp de patru săptămâni consecutive.

Totodată, „Furios şi iute 7“ a adus peste 196.000 de români în cinematografe în primul weekend de proiecţii, stabilind o sumă record la încasări.

Pelicula „Avatar“ se menţine pe primul loc în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografică, cu 2,8 miliarde de dolari. Următoarele poziţii sunt ocupate, în ordine, de filmele „Titanic“ şi „The Avengers / Răzbunătorii“.

De asemenea, „Furios şi iute 7“ a devenit filmul care a obţinut în cel mai scurt timp încasări de peste un miliard de dolari, în  doar 17 zile de la lansare, depăşind recordul anterior, de 19 zile, stabilit de „The Avengers“, „Avatar“ şi „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2“.

„Furios şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

După moartea lui Walker, scenariul lungmetrajului a fost rescris, producătorii apelând la fraţii acestuia, Caleb şi Cody Walker, de care s-au ajutat pentru a finaliza scenele rămase.

Pe 15 aprilie, actorul Vin Diesel, unul dintre protagoniştii francizei „Furios şi iute“, a anunţat că următorul film din această serie va fi lansat în cinematografele din Statele Unite în aprilie 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite