„Furios şi iute 7“, record absolut la încasări în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul film al lui Paul Walker a adus
românii în cinematografe FOTO cinemagia.ro
Ultimul film al lui Paul Walker a adus românii în cinematografe FOTO cinemagia.ro

„Fast and Furious 7/ Furios şi iute 7“ a adus peste 196.000 de români în cinematografe în primul weekend de proiecţii, stabilind o sumă record la încasări. Ultimul film a lui Paul Walker a avut încasări consistente şi în Statele Unite ale Americii, iar la nivel mondial a ad unat peste 384 de milioane de dolari.

„Furios şi iute 7“, ultimul film în care apare actorul Paul Walker, a debutat în România cu încasări de 3,648,243 de lei, doar în primul weekend de la lansare, fiind prezenţi 196,210 de spectatori. Pe de altă parte, în box office-ul nord-american, „Furios şi iute 7“ a devenit filmul cu cele mai mari încasări dintre toate peliculele lansate în luna aprilie, adunând 143,6 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit Reuters.

Totodată, pe lângă încasările din Statele Unite ale Americii, filmul a adunat la nivel internaţional suma de 384 de milioane de dolari. Astfel, „Furios şi iute 7“ s-a clasat pe locul al patrulea în topul filmelor cu cele mai bune încasări după primul weekend de proiecţii, după „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I/ Harry Potter and the Deathly Hallows“ (483,2 de milioane de dolari), „Harry Potter şi Prinţul Semipur/ Harry Potter and the Half-Blood Prince“ (394,4 de milioane de dolari) şi „Răzbunătorii/ The Avengers“ (392,5 de milioane de dolari). În aceeaşi măsură, „Furios şi iute 7“ ocupă locul al nouălea în topul filmelor cu cele mai mari încasări obţinute în weekendul de debut.

De pe pieţele internaţionale, filmul a strâns deja 240 de milioane de dolari, fără a fi lansat pe pieţele din China, Rusia sau Japonia. Odată cu lansarea din aceste ţări, cea mai recentă parte a francizei „Fast and Furious“ poate atinge pragul de un miliard de dolari la nivel de încasări. Pe lângă acestea, „Furios şi iute 7“ este cel mai de succes film la debut din istoria studiourilor Universal, are cel mai mare debut din istoria francizei şi cel mai bun debut din perioada Paştelui din toate timpurile, fiind, totodată, cel mai profitabil film la debut din carierele tuturor membrilor distribuţiei şi al regizorului James Wan, scrie procinema.ro.

La fel cum s-a întâmplat şi cu „Cavalerul negru/ The Dark Knight“, care a devenit un fel de ceremonie funerară pentru Heath Ledger, publicul nord-american a mers în număr mare la cinematograf să îl vadă pe actorul Paul Walker în ultimul său rol. Actorul american a murit în 2013, la vârsta de 40 de ani, într-un accident de automobil, înainte de încheierea filmărilor de la „Furios şi iute 7“. Rolul său a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale şi al fraţilor starului, care au turnat câteva cadre în locul său, scrie Mediafax.

Potrivit cinemagia.ro, „Furios şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite