FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Umblând printre morminte“, „cel mai convingător rol al lui Liam Neeson“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liam
Neeson trece, încă o dată, pe modul justiţiar în thrillerul
„Umblând printre morminte“ FOTO cinemagia.ro
Liam Neeson trece, încă o dată, pe modul justiţiar în thrillerul „Umblând printre morminte“ FOTO cinemagia.ro

Filmul „A Walk Amoung the Tombstones/Umblând printre morminte“ are premiera astăzi în cinematografele din România. Cu Liam Neeson în rolul unui detectiv particular neautorizat, producţia propune o acţiune care nu depăşeşte graniţele genului thriller, din echipa de producţie făcând parte şi Mihai Mălaimare Jr.

„A Walk Amoung the Tombstones“ este un thriller american bazat pe romanul omonim scris de Lawrence Block, fiind regizat de Scott Frank. Liam Neeson joacă în rolul principal (Matt Scudder), fiind ajutat în distribuţie de Dan Stevens (Kenny Kristo), Annika Peterson (Anita), Mark Consuelos (Reuben), Boyd Holbrook şi Sebastian Roché (Yuri Landau).

Inspirat din seria de romane poliţiste scrise de Lawrence Block, „A Walk Amoung the Tombstones“ îl prezintă pe Matt Scudder, un poliţist din New York, care lucrează la limita legii, ca detectiv particular neautorizat. Când Scudder acceptă fără tragere de inimă să-l ajute pe traficantul de heroină Kenny Kristo să-i prindă pe cei care i-au răpit şi apoi i-au ucis soţia cu brutalitate, detectivul află că nu este prima dată când aceştia comit o astfel de crimă şi că nu va fi nici ultima. Estompând graniţa dintre bine şi rău, Scudder încearcă să-i prindă pe ucigaşi înainte ca aceştia să ucidă din nou, urmărindu-i pe străzile lăturalnice ale New Yorkului.

Filmul are parte de o echipă de creaţie pe măsură, din aceasta făcând parte şi românul Mihai Mălaimare Jr., în calitate de directorul de imagine, alături de producătorul Scott Frank („The Wolverine“), scenograful David Brisbin („The Twilight Saga: New Moon“), editorul Jill Savitt („The Lookout“), designerul de costume Betsy Heimann („Pulp Fiction“) şi compozitorul Carlos Rafael Rivera.

«A Walk Amoung the Tombstones» nu transcede dincolo de clişeele genului, dar oferă unul dintre cele mai convingătoare roluri ale lui Liam Neeson, ceea ce uneori e de ajuns „Rotten Tomatoes“

„Un thriller elegant şi inteligent“, „A Walk Amoung the Tombstones“ a primit recenzii pozitive din partea criticilor care au lăudat, în mod special, talentul actoricesc al lui Liam Neeson. „«A Walk Amoung the Tombstones» nu transcede dincolo de clişeele genului, dar oferă unul dintre cele mai convingătoare roluri ale lui Liam Neeson, ceea ce uneori e de ajuns“, se specifică pe site-ul agregator de recenzii „Rotten Tomatoes“.

„Liam Neeson trece, încă o dată, pe modul justiţiar în acest thriller plictisitor şi cu explozii plasate fără ruşine, stabilit în 1999, după romanul lui Lawrence Block. Iată replica apelului telefonic «Te voi găsi, te voi ucide» din «Taken»; iată omul singuratic şi cu probleme cu alcoolul din «Non-Stop»“ Mark Kermode, „The Guardian“
A Walk Amoung the Tombstones foto cinemagia.ro

FOTO cinemagia.ro

„Liam Neeson trece, încă o dată, pe modul justiţiar în acest thriller plictisitor şi cu explozii plasate fără ruşine, stabilit în 1999, după romanul lui Lawrence Block. Iată replica apelului telefonic «Te voi găsi, te voi ucide» din «Taken»; iată omul singuratic şi cu probleme cu alcoolul din «Non-Stop»“, spune Mark Kermode, de la „The Guardian“ despre noul rol al actorului. Mai mult, Kermode nu se arată surprins de acţiune şi crede că cea mai mare surpriză a filmului e faptul că Neeson, de origine irlandeză, încă nu poate reproduce un accent american decent. Pe de altă parte, Liam Neeson reuşeşte să surprindă tenacitatea lui Scudder, inteligenţa, umanitatea, dar şi umorului specific, deşi nu este prima oară când personajul face parte dintr-o ecranizare. („Eight Million ways To Die“, colaborare între Oliver Stone şi Hal Ashby, în 1986).

A Walk Amoung the Tombstones foto cinemagia.ro

FOTO cinemagia.ro

„Realizat mult prea bine pentru a fi respins, dar mult prea simplu şi lipsit de curiozitate pentru a se deosebi în mod particular, adaptarea cărţii lui Lawrence Block furnizează o opţiune sănătoasă la box office“, arată şi Andrew Barker, de la „Variety“. Acelaşi critic, fără a exagera, evidenţiază cum fiecare personaj feminin din film este fie urmărit sau mutilat, fie violat şi ucis, într-o manieră stilizată, fară prea multe detalii grafice evidente, iar niciunul nu beneficiază de una sau mai multe replici de dialog.

Publicaţia „Entertainment Weekly“ apreciază „succesul artistic vizual“ al filmului, elogiindu-l pe „imaginativul Mihai Mălaimare Jr. care a creat o imagine întunecată a iernii în Brooklyn“. Mai mult, publicaţia „The Hollywood Reporter“ scrie: „directorul de imagine Mihai Malaimare Jr. oferă o paletă coloristică lipsită de accente stridente, care accentuează decorurile sumbre“. Printre altele, Mihai Mălaimare Jr. a colaborat cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor „Tinereţe fără tinereţe“ şi „Tetro“.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite