FOTO Sophia Loren, diva fără vârstă de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 79 de ani, Sophia Loren este o apariţie fascinantă FOTOGRAFII Wire Photos/Reuters
La 79 de ani, Sophia Loren este o apariţie fascinantă FOTOGRAFII Wire Photos/Reuters

Unul dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei mondiale, Sophia Loren, a strălucit pe covorul roşu de la Cannes, eclipsând multe actriţe din tănăra generaţie. Loren a revenit la Festivalul de Film de la Cannes la 50 de ani de când fost prezentă pentru prima oară la prestigiosul eveniment european.

Deşi are 79 de ani, actriţa italiană este o apariţie strălucitoare, una dintre ultimele dive ale cinematografiei mondiale.

Sophia Loren, recompensată la Cannes cu premiul de interpretare feminină în 1961 şi preşedinte al juriului din 1966, este invitata de onoare a ediţiei din acest an a secţiunii Cannes Classics. Actriţa a acceptat, totodată, să susţină şi un masterclass, unde a vorbit despre cariera sa ce include peste 100 de filme.

Considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume în anii 50-70, Sophia Loren a mărturisit că mulţi producători nu erau deloc încântaţi de aspectul ei fizic. „Se plângeau că am gura prea mare, nasul prea lung. Dar, încetul cu încetul, au învăţat să-mi «exploateze» frumuseţea“, a dezvăluit ea.

sophia loren cannes 2014 foto wire photos/reuters

Sophia Loren, împreună cu fiul ei, la Cannes FOTO Wire Photos/Reuters

Loren este cea mai cunoscută şi cea mai apreciată actriţă italiană, drumul spre Hollywood fiindu-i deschis de concursul de frumuseţe Miss Italia.

Icon mondial, Sophia Loren a rămas în memoria cinefililor prin filme precum „Two Women“ („La Ciociara“, care i-a adus şi un premiu Oscar), „Cidul“ şi „Prêt-à-Porter“.

Artista s-a căsătorit cu producătorul italian Carlo Ponti în 1957, cu care are doi copii, iar după moartea lui, 50 de ani mai târziu, Loren a spus că nu s-ar mai căsători cu nimeni. „Ar fi imposibil să iubesc pe altcineva“, a recunoscut ea.

sophia loren cannes 2014 foto wire photos/reuters


 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite