Festivalul One World Romania 2022 va avea loc în perioada 13-22 mai, în format hibrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul One World Romania 2022. FOTO: News
Festivalul One World Romania 2022. FOTO: News

Festivalul internaţional de film documentar şi drepturile omului One World Romania, ediţia a 15-a ediţie, va avea loc în perioada 13-22 mai 2022, într-o formă hibridă: la Bucureşti în perioada 13-22 mai 2022 şi va fi disponibilă online în perioada 23-31 mai 2022.

One World Romania este un festival de cinema şi de acţiune culturală în ceea ce priveşte drepturile omului şi lupta împotriva tuturor formelor de exploatare.

Potrivit organizatorilor, în 2022, o abordare holistică a triadei corp/ minte/ mediu va fi tema principală a ediţiei din 2022 a festivalului, în jurul căreia vor fi organizate o serie de evenimente speciale şi proiecţii tematice urmate de discuţii.

Pe lângă aceasta, festivalul va include şi alte secţiuni pe teme legate de drepturile omului, precum migraţie, justiţie, discriminare, muncă şi libertatea de exprimare.

Această ediţie reprezintă şi un punct de tranziţie pentru echipa OWR, deoarece cei doi directori artistici - Andrei Rus şi Vanina Vignal, predau ştafeta unei noi echipe de selecţie, ei îndreptându-se spre alte proiecte. 

Secţiunile principale ale celei de-a 15-a ediţii a festivalului vor fi coordonate de noua noastră echipă artistică formată din Andreea Chiper - critic de film şi realizatoare de film documentar, Victor Morozov - critic de film, Anca Păunescu - selecţioner la mai multe festivaluri de film din Europa, Liri Chapelan - critic de film, Sorana Stănescu - reporter şi editor la publicaţia independentă DoR (Decât o Revistă), Vlad Petri - regizor.

Această ediţie se află sub direcţia artistică a Monicăi Stan - regizor şi scenarist, care lucrează cu Asociaţia One World Romania încă din 2018 şi a fost directorul programului KineDok Romania pe parcursul anului 2019. Monica a lansat în 2021 lungmetrajul „Imaculat", cu care a câştigat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia premiul pentru cel mai bun debut, precum şi premiul principal al secţiunii „Giornate degli Autori Director's Award".

În luna noiembrie va fi lansat şi apelul la înscrieri. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite