Fanii lui Batman se războiesc cu criticii de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		     
		    Christian Bale interpretează rolul principal în „The Dark Knight Rises” FOTO: Outnow.ch
  Christian Bale interpretează rolul principal în „The Dark Knight Rises” FOTO: Outnow.ch

Noul episod din franciza Batman, „The Dark Knight Rises“, a declanșat o frenezie fără precedent printre fani și critici. Pentru prima dată de la lansarea sa, în 1999, agregatorul de cronici Rotten Tomatoes și-a închis secțiunea de comentarii la pagina dedicată filmului, din cauza virulenței cu care fanii au sancționat opiniile mai puțin entuziaste ale unor cronicari.

Potrivit „The Guardian“, doi critici americani, Marshall Fine și Christy Lemire, au primit chiar amenințări cu moartea. În articolul său pentru Associated Press, Lemire spune că „The Dark Knight Rises“, în regia lui Christopher Nolan, este „o dezamăgire memorabilă“ și că „senzația de frustrare și dezamăgire este nesfârșită“. E foarte probabil ca fanii care și-au exprimat nemulțumirea să nu fi văzut încă filmul, lansarea fiind programată pe 20 iulie, în SUA, și pe 27 iulie în România.

Comentariile ar putea fi repuse pe site începând de astăzi sau mâine, însă incidentul ar putea aduce schimbări în politica Rotten Tomatoes. Site-ul ar putea introduce un formular în care cititorii care vor să comenteze să-și completeze datele, în așa fel încât opiniile să fie asumate.
În această frenezie generală, în care și critici și spectatori deopotrivă s-au grăbit să scrie, respectiv să consulte primele recenzii, un blogger american, Eric D. Snider, a postat un link pe Rotten Tomatoes către o cronică ce s-a dovedit, de fapt, un text scris fără a fi văzut filmul. Traficul generat astfel, printr-o mică „înșelătorie“, cum o numesc editorii Rotten Tomatoes, i-a adus excluderea din rândul cronicarilor ale căror opinii vor fi agregate de acum înainte.

Anunțat ca ultimul film din seria Batman pe care Christopher Nolan intenționează să-l regizeze, „The Dark Knight Rises“ a generat așteptări imense din partea fanilor, așteptări hrănite în aceste ultime zile de câteva cronici extrem de favorabile. Todd McCarthy, respectatul critic „The Hollywood Reporter“, e impresionat de grandoarea filmului și de prestațiile actorilor și susține că, prin comparație, alte adaptări ale unor benzi desenate rivale universului Marvel par prostuțe și copilărești, iar „Variety” noteză că viziunea lui Nolan reinstaurează pe deplin legenda Batman.
În cifre, entuziasmul spectatorilor înseamnă bilete în valoare de 25 de milioane de dolari, vândute în avans. După toate pronosticurile, filmul va fi blockbuster-ul anului.
Christian Bale își reia rolul principal în „The Dark Knight Rises”, alături de câteva nume noi în franciză: Tom Hardy, antagonistul lui Batman, Anne Hathaway, Marion Cotillard și Joseph Gordon-Levitt.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite