„Dezastrul din San Andreas“, lider în box-office-ul românesc, pentru a doua săptămână consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „San Andreas/ Dezastrul din San Andreas“ ocupă, pentru cea de-a doua săptămână consecutiv, prima poziţie în box office-ul românesc, generând încasări de 368.173 de lei şi un număr de 16.245 de spectatori.

O producţie marca New Line Cinema, Village Roadshow Pictures şi Warner Bros. Pictures, thrillerul SF „Dezastrul din San Andreas“ a avut premiera în cinematografele din ţară pe 29 mai.

Producătorul filmului, compania Warner Bros. Pictures, a îmbinat cu succes povestea emoţionantă a unei familii care se redescoperă cu efecte speciale senzaţionale. „«Dezastrul din San Andreas» este un film de vară ideal, aducând în cinematografe o experienţă colosală, cu efecte vizuale uluitoare şi o reprezentaţie de zile mari din partea starului Dwayne «The Rock“ Johnson. Suntem încântaţi de rezultatele înregistrate de film până acum şi sperăm ca entuziasmul spectatorilor să fie la fel de mare şi în continuare“, au declarat reprezentaţii studiourilor Warner Bros. Pictures.

După ce falia din San Andreas cedează şi provoacă un cutremur catastrofal de peste nouă grade magnitudine în California, pilotul de elicopter Ray (Dwayne „The Rock“ Johnson) şi fosta lui soţie îşi unesc forţele pentru a-şi salva fiica prinsă printre dărâmături. Însă intervenţia lor printre ruine reprezintă doar începutul problemelor pentru că lucrurile degenerează chiar atunci când ei cred că totul s-a terminat.

„Dezastrul din San Andreas“ a primit recenzii mixte din partea criticilor, site-ul „Rotten Tomatoes“ oferind filmului şanse de reuşită de 46% pe baza a 49 de comentarii de specialitate. „«San Andreas» are parte de o distribuţie pe măsură şi de efecte speciale remarcabile, dar în mijlocul distrugerii şi dezastrului personajele filmului se dovedesc a fi mai puţin structurale“, se specifică pe site.

Pe lângă Dwayne Johnson, din distribuţia filmului „Dezastrul din San Andreas“ mai fac parte: Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi şi Paul Giamatti. Acţiunea este regizată Brad Peyton şi produsă de Beau Flynn, cu un scenariu semnat de Carlton Cuse şi o poveste realizată de Andre Fabrizio şi Jeremy Passmore. Richard Brener, Samuel J. Brown, Michael Disco, Toby Emmerich, Rob Cowan, Tripp Vinson şi  Bruce Berman sunt producători executivi.

Echipa de creaţie a filmului este alcătuită din directorul de imagine Steve Yedlin, scenograful Barry Chusid, editorul Bob Ducsay, producătorul de efecte speciale Randall Starr, coordonatorul de efecte speciale Colin Strause şi compozitorul Andrew Lockington.

În ceea ce priveşte box-office-ul nord-american, „Dezastrul din San Andreas“ a pierdut o poziţie în faţa comediei „Spy/Spioana“ şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 24,4 milioane de dolari.

„Spioana“, cu Melissa McCarthy în rolul principal, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 30 de milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de temperamentala actriţă Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham şi Jude Law.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite