Decizia Academiei Americane de Film în cazul preşedintelui organizaţiei, acuzat de hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Academiei Americane de Film, John Bailey, a fost acuzat de hărţuire sexuală FOTO Getty Images
Preşedintele Academiei Americane de Film, John Bailey, a fost acuzat de hărţuire sexuală FOTO Getty Images

Acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse preşedintelui Academiei Americane de Film, care decernează prestigioasele premii Oscar, au fost retrase.

Astfel, John Bailey, în vârstă de 75 de ani, va continua să fie preşedintele organizaţiei, scrie The Hollywood Reporter, citat de News.ro. 

Într-un comunicat emis recent, organizaţia a transmis: „Comitetul a decis, în unanimitate, că nu va fi luată nicio măsură în această problemă. Descoperirile şi recomandările comitetului au fost raportate Consiliului, care le-a aprobat. John Bailey rămâne preşedintele Academiei“.

Comunicatul face referire la investigaţia internă realizată de comitetul de membri ai Academiei în urma primirii unor plângeri de hărţuire sexuală la adresa lui Bailey.

Postul de televiziune CBS şi publicaţia de specialitate Variety dezvăluiau, în urmă cu câteva săptămâni, că Academia a primit trei plângeri la adresa lui John Bailey şi a decis să deschidă o anchetă, scrie News.ro. 

Contactată de AFP, Academia a răspuns că „tratează plângerile în mod confidenţial pentru a proteja toate părţile implicate“. „Comisia examinează toate plângerile împotriva membrilor Academiei cu privire la regulile noastre de conduită şi, după acest examen, ea îşi prezintă concluziile Consiliului Guvernatorilor“, se arată în declaraţia Academiei. 

Bailey, în vârstă de 75 de ani, a fost ales de Consiliul Guvernatorilor Academiei preşedinte al instituţiei pe 8 august 2017. Acesta este primul lui mandat.

Ca director de imagine, el a lucrat la filme precum „Ordinary People“ (1980) şi „The Big Chill“ (1983). Carol Littleton, soţia lui, editor de film nominalizat la Oscar, face parte din Consiliul Guvernatorilor, reprezentând breasla editorilor.

În februarie, în timpul unui dejun cu toţi artiştii nominalizaţi la Oscar 2018, John Bailey a afirmat că Academia „se reinventează“ şi că va lua atitudine în faţa abuzurilor care până acum au fost ţinute sub preş, făcând aluzie la cazul producătorului Harvey Weinstein. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite