Daniel Radcliffe îl va interpreta pe Sebastian Coe pe marele ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel
Radcliffe a devenit celebru după ce l-a jucat pe vrăjitorul Harry
Potter, ecranizare după J.K. Rowling FOTO AFP
Daniel Radcliffe a devenit celebru după ce l-a jucat pe vrăjitorul Harry Potter, ecranizare după J.K. Rowling FOTO AFP

Actorul Daniel Radcliffe, interpretul lui Harry Potter, va juca rolul lui Sebastian Coe, dublu campion olimpic şi recordman mondial la 1500 metri, într-un film consacrat rivalităţii cu Steve Ovett, au anunţat producătorii.

Filmul, intitulat „Gold“, va prezenta rivalitatea dintre cei doi atleţi care au dominat semifondul mondial la începutul anilor ’80: la Jocurile Olimpice de la Moscova Ovett l-a învins pe Coe la 800 metri, iar Coe şi-a luat revanşa la 1500 metri. Câteva zile mai târziu, tot la 1500 metri, Ovett a stabilit un record mondial ce era deţinut până atunci de Coe.

Coe, mult mai mediatizat decât Ovett, şi-a păstrat titlul olimpic la 1500 m în 1984 la Los Angeles, iar după retragerea sportivă a intrat în politică, în 1990. Deputat conservator în perioada 1992-1997, înnobilat în 2002, el a prezidat comitetul organizator al JO de la Londra din 2012 şi este în prezent preşedintele Asociaţiei Olimpice Britanice.

sebastian coe steve ovett foto afp

Sebastian Coe (numărul 254) şi Steve Ovett (numărul 279), în timpul cursei de 800 de metri, de la Moscova, din anul 1980 FOTO AFP

Filmările vor începe în aprilie 2014, iar producătorii nu au anunţat încă numele actorului ce va juca rolul lui Ovett.

Daniel Radcliffe, în vârstă de 24 de ani, a devenit celebru după ce l-a jucat pe vrăjitorul Harry Potter, ecranizare după J.K. Rowling.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite