Critics Choice Movie Awards 2014: Leonardo DiCaprio şi „Ţeapă în stil american“, marii câştigători ai galei

0
0

Filmule „12 Years a Slave/12 ani de sclavie“, „American Hustle/Ţeapă în stil american“ şi actorii Cate Blanchett şi Leonardo DiCaprio s-au numărat printre marii câştigători ai galei Critics Choice Movie Awards care au avut loc joi seara, în California, scrie Reuters.

După ce a primit zece nominalizări, filmul all-star „American Hustle/Ţeapă în stil american“, cu Amy Adams, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Christian Bale şi Jennifer Lawrence, despre un caz de corupţie din anii 1970, din Statele Unite ale Americii, a fost numit Cel mai bun film de comedie, iar Amy Adams, a fost desemnată Cea mai bună actriţă de comedie. Anterior, la gala Premiilor Globul de Aur, Adams a fost primit premiul pentru Cea mai buna actriţă. Totodată, „American Hustle/Ţeapă în stil american“ a fost câştigător, la aceeaşi prestigioasă gală, la categoria Cel mai bun film – comedie sau musical.

De asemenea, Asociaţia Broadcast Film Critics, formată din 281 de membri, a premiat filmul lui David O. Russel cu trofeul pentru Cea mai bună distribuţie în cadrul evenimentului desfăşurat în California.

După ce a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor, pentru viitoarea gală Oscar care va avea loc pe 2 martie, Leonardo DiCaprio a câştiga premiul pentru Cel mai bun actor şi la Critics Choice Movie Awards.

image

Actorii din distribuşia filmului „Ţeapă în stil american” FOTO Reuters

Cate Blanchett, câştigătoare a unui Glob de Aur şi favorită în cursa pentru premiile Oscar, a fost distinsă pentru pretaţia din „Blue Jasmine“, film regizat de Woody Allen, în care joacă rolul unei soţii dezechilibrate a unui escroc căzut în dizgraţie.

image

Cate Blanchett FOTO Reuters

Jared Leto a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru uluitoarea transformare din filmul „Dallas Buyers Club“, în care joacă rolul unui transsexual care luptă împrotriva bolii SIDA. Actorul şi solistul trupei 30 Seconds to Mars a dedicat premiul „tuturor oamenilor din întreaga lume care se luptă cu HIV, dar şi tuturor persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli îngrozitoare“.

image

Jared Leto FOTO Reuters

Atât Jared Leto, cât şi Matthew McConaughey, colegul de platou al lui Leto, care îl joacă, în acelaşi film, pe heterosexualul şi activistul Ron Woodroof, diagnosticat în anii 1980 cu SIDA, au câştigat, duminică, Globuri de Aur pentru Cel mai bun actor în rol secundar, respectiv Cel mai bun actor într-un rol dramatic. Pentru gala Premiilor Oscar, McConaughey a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, iar Leto la Cel mai bun actor în rol secundar.

Lupita Nyong’o, care joacă rolul sclavei Patsey, în pelicula mult aclamată „12 Years a Slave/12 ani de sclavie“ a fost desemnată Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, câştigând în faţa unuor nume precum Julia Roberts sau Oprah Winfrey.

image

Lupita Nyong'o FOTO Reuters

Cineastul mexican Alfonso Cuarón a fost numit Cel mai bun regizor pentru filmul „Gravity: misiunea în spaţiu“, peliculă ce a mai primit premiile pentru Cele mai bune efecte vizuale şi Cea mai bună editare. Sandra Bullock, care figurează în distribuţia filmului, a primit trofeul pentru Cea mai bună actriţă într-un film de acţiune, numind „Gravity“, în timpul show-ului, „un film care nu ar fi trebuit să conteze, dar care a reuşit, până la urmă“.

image

Alfonso Cuaron FOTO Reuters

Pelicula franţuzească „La vie d’Adèle“, care arată povestea de dragoste dintre două lezbiene şi care a fost ocolită în cadrul nominalizărilor Oscar, a câştigat premiul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină. Actriţa Adèle Exarchopoulos (20 de ani), cea care în film se îndrăgosteşte de Emma (Léa Seydoux), a fost desemnată Cea mai bună tânără actriţă. „Nici nu mai pot bea“, şi-a arătat entuziasmul aceasta imediat după primirea trofeului.

image

Adele Exarchopoulos FOTO Reuters

Titlul pentru Cel mai bun film SF/horror i-a revenit peliculei „Gravity“, în timp ce Mark Wahlberg a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor într-un film de acţiune pentru rolul din drama de război „Lone Survivor“, peliculă ce a fost numită, de asemenea, Cel mai bun film de acţiune.

Creaţia Disney „Frozen“ a devenit Cel mai bun film animat, iar melodia „Let It Go“, de pe coloana sonoră a aceluiaşi film, a fost desemnată Cea mai bună piesă. „20 Feet From Stardom“, povestea muzicienilor de backup care ajutau nume consacrate ale muzicii, a primit premiul pentru Cel mai bun documentar. Pelicula „Her“ a fost apreciată pentru Cel mai bun scenariu, iar „12 ani de sclavie“ a primit premiul Critics Choice Movie Awards pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

image

Amy Adams FOTO Reuters

Regizorul şi actorul Forest Whitaker a primit premiul Joel Siegel pentru munca sa umanitară, premiul fiind înmânat de Oprah Winfrey. Vedetele Julie Delpy, Ethan Hawke şi regizorul Richard Linklater au câştigat Premiul Ludovic al XIII-lea pentru trilogia romantică „Before Sunrise“, „Before Sunset“ and „After Midnight“.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite