Cele mai bune filme de urmărit de Ziua Independenţei SUA VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom Hanks face un rol de excepţie
ca Forrest, un om obişnuit a cărui inocenţă simplă ajunge să
întrupeze o generaţie FOTO Arhivă
Tom Hanks face un rol de excepţie ca Forrest, un om obişnuit a cărui inocenţă simplă ajunge să întrupeze o generaţie FOTO Arhivă

Pe 4 iulie, americanii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Independenţei cu burgeri, hot dog sau cu o ieşire pe plajă. Site-ul „Entertainment Weekly“ propune o alternativă de la ritmul obişnuit al sărbătorii şi îndeamnă pe oricine să se bucure de un film prin care să înţeleagă mai bine semnificaţia zilei.

Ziua Independenţei, cunoscută şi ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declaraţiei de independenţă de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independenţa faţă de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenţei este deseori asociată cu focuri de artificii, parade şi evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul şi tradiţia Statelor Unite. Ziua Independenţei este ziua naţională a Statelor Unite ale Americii.

Astfel, „Entertainment Weekly“ a alcătuit o listă cu cele mai bune filme care pot fi urmărite de Ziua Independenţei, între acestea numărându-se „Top Gun“, „Independence Day“ şi „Saving Private Ryan“.

Top Gun“ (1986)

Când simţi nevoia de viteză, nu te poţi duce decât într-un singur loc: „Top Gun“, şcoala de elită a Marinei Americane cu cei mai buni piloţi din lume, şi filmul care a definit o nouă specie de blockbuster. În rolul care l-a transformat în cea mai mare vedetă a lumii, Tom Cruise este Maverick, pilotul care zboară din instinct, fără să respecte regulile, şi care trebuie să-şi înfrunte demonii pentru a reuşi într-o lume unde locul doi nu există. Kelly McGillis joacă rolul instructorului civil care ajunge să aibă un interes mai mult decât profesional pentru pilotul rebel, în timp ce Anthony Edwars joacă rolul ofiţerului „Goose“ de la radar şi Val Kilmer pe cel al rivalului lui Cruise, „Iceman“, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Filmat la Fightertown, adevărata şcoală „Top Gun“, folosind avioane de vânătoare F-14 Tomcat şi piloţi adevăraţi pentru filmarea celor mai palpitante scene aeriene, „Top Gun“ este un film plin de adrenalină, care nu poate fi uitat uşor. Lupte spectaculoase în aer, romantism fierbinte la sol, personaje pline de viaţă şi o coloană sonoră de invidiat fac din „Top Gun“ e unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată vreodată.

Rocky IV“ (1985)

Campionul la categoria grea Rocky Balboa (Silvester Stallone) are de înfruntat o adevărată provocare a carierei sale: trebuie să se lupte cu o maşinărie de luptă, un uriş rus pe nume Drago (Dolph Lundgren). Prima luptă a acestui monstru în America este cu Apollo Creed, prietenul lui Rocky. Dar când acesta este ucis în lută, eroul se simte obligat să accepte un meci cu Drago. Meciul are loc la Moscova şi este transmis în întreaga lume, având în vedere că Războiul Rece a atins apogeul.

Forrest Gump“ (1994)

Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest. Acesta o ia şi o pune în geanta sa. Aşezat pe o bancă, aşteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, îşi povesteşte viaţa care este aidoma penei luate de vânt. „Viaţa este ca o cutie cu ciocolată... nu ştii niciodată cu ce te alegi“, spune el. Tom Hanks face un rol de excepţie ca Forrest, un om obişnuit a cărui inocenţă simplă ajunge să întrupeze o generaţie. Lungmetrajul a fost distins cu şase premii Oscar, între care premiul pentru „cel mai bun film“, „cel mai bun regizor“ şi „cel mai bun actor în rol principal“.

Independence Day/ Ziua Independenţei“ (1996)

„Ziua Independenţei“ este un film SF despre o invazie extraterestră a Pământului, din distribuţie făcând parte Will Smith, Bill Pullman şi Jeff Goldblum. Naraţiunea se concentrează pe un grup disperat de oameni care se adună în deşertul Nevada după un atac extraterestru distructiv şi care, împreună cu restul populaţiei umane, participă la un contraatac decisiv pe 4 iulie, în aceeaşi zi cu sărbătorirea Zilei Independenţei în Statele Unite.

„Amintind de paranoia filmelor cu OZN-uri din anii 1950, această peliculă triumfalistă, în care se dă o bătaie victorioasă împotriva unor extratereştri ce vor să distrugă planeta, merită (re)văzută azi, după ce realitatea i-a jucat ficţiunii o tragică farsă. O dată pentru a reîntări valoarea efectelor speciale neglijent reciclate, a doua oară pentru a aprecia campania disimulată de imunizare la calamităţi şi atrocităţi de tot felul“, aprecia criticul de film Irina Coroiu.

Saving Private Ryan/ Salvaţi soldatul Ryan“ (1998)

Apreciat de critici şi public, „Salvaţi soldatul Ryan“, regizat de Steven Spielber, este un film de neuitat, care a avut un impact profund şi de durată în toată lumea. Câştigător a cinci premii Oscar, inclusiv pentru „cel mai bun regizor“, filmul a luat premii şi pentru imagine, montaj, sunet şi montaj de sunet.

Văzută prin ochii unui pluton de soldaţi americani, povestea începe cu Ziua Z a invaziei din cel de-Al Doilea Război Mondial, apoi avansează dincolo de plajă, când soldaţii primesc o misiune specială foarte periculoasă.

Căpitanul John Miller (Tom Hanks) trebuie să-şi ducă oamenii în spatele liniilor inamice, pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan, ai cărui trei fraţi au fost ucişi pe front. În faţa unor forţe inamice copleşitoare, soldaţii pun la îndoială ordinele. De ce îşi riscă viaţa opt soldaţi, pentru a salva unul singur? Înconjuraţi de brutalităţile războiului, fiecare dintre ei trebuie să găsească singur răspunsul şi puterea de a triumfa cu onoare şi curaj.

The Patriot/ Patriotul“ (2000)

Carolina de Sud, 1776. Benjamin Martin (Mel Gibson), fost erou al războiului Franco-Indian, a renunţat definitiv la luptă pentru a avea grijă de familia sa în pace. Deşi pe vremuri era un soldat viclean, eficient şi neîndurător, el s-a căsătorit cu o femeie delicată care a născut şapte copii şi, sub influenţa ei, şi-a schimbat trecutul violent pentru un viitor pacifist pe plantaţia sa vastă. Un alt conflict, de această data cu Anglia, este inevitabil. Om dedicat famiei sale, Martin nu îşi doreşte să reia lupta. Rămas văduv de curând, el are momentan alte probleme. Este singurul tutore al copiilor săi, iar ororile din luptele trecute încă îl mai obsedează.

Pe de altă parte, Gabriel (Heath Ledger), fiul său cel mare, nu are nici un fel de îndoieli. Discursurile radicale, pamfletele şi manifestele care încep să apăra în oraşe, biserici şi de-a lungul coloniilor, îl impresionează pe tânăr. Războiul este iminent şi cauza, consideră el, este dreaptă. Împotriva dorinţei tatălui său, Gabriel pleacă la război.

Astfel, Benjamin se află într-o dilemă: pe cât de vehement se opune războiului, pe atât el crede în cauza lui. Atunci când englezii conduşi de colonelul Tavington (Jason Isaac) sosesc în pragul casei sale şi îi ameninţă familia, Benjamin Martin acceptă să-şi ia armele şi pe fiul său idealist şi patriot pentru a conduce o curajoasă trupă de voluntari într-o luptă inegală împotriva necruţătoarei armate britanice. Pe parcurs, acest erou fără voie descoperă că singurul mod de a-şi apăra familia este de a lupta pentru libertatea unei naţiuni tinere.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite