„Carol“, o dramă despre iubirea dintre două femei, a fost marele câştigător la New York Film Critics Circle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „Carol“, o dramă ce prezintă povestea povestea de iubire dintre două femei, interpretate de actriţele Cate Blanchett şi Rooney Mara, a fost recompensat cu patru trofee la gala organizată de New York Film Critics Circle (NYFCC), potrivit screendaily.com.

„Carol“ s-a impus la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Todd Haynes), Cel mai bun scenariu (Phyllis Nagy) şi Cea mai bună imagine (Edward Lachman).

De asemenea, Michael Keaton a fost desemnat Cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia sa din filmul „Spotlight“, iar Saoirse Ronan s-a impus la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru evoluţia sa din pelicula „Brooklyn“.

Mark Rylance şi Kristen Stewart au câştigat premiile pentru interpretare secundare, pentru rolurile din filmele „Bridges Of Spies“, respectiv „Clouds Of Sils Maria“.

„Son Of Saul“, cu actorul român Levente Molnar în distribuţie, s-a impus la categoria Cel mai bun film de debut, în timp ce premiul aferent categoriei Cel mai bun film străin i-a revenit peliculei „Timbuktu“.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat „Inside Out/ Întors pe dos“, iar la categoria Cel mai bun film de non-ficţiune (documentar) s-a impus producţia cinematografică „In Jackson Heights“.

Un premiu special a fost atribuit compozitorului Ennio Morricone, pentru coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight“, regizat de Quentin Tarantino, iar un alt premiu special, atribuit postum, i-a revenit cineastului William Becker.

Trofeele atribuite de NYFCC vor fi înmânate laureaţilor în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 4 ianuarie 2016. New York Film Critics Circle (NYFCC, Cercul criticilor de film din New York, n.r), fondat în 1935, se numără printre cele mai vechi organizaţii de acest tip, iar membrii săi reprezintă ziare, reviste şi publicaţii online.

În 2014, lungmetrajul „12 ani de copilărie/ Boyhood“, realizat pe durata a 12 ani, cu aceiaşi actori, a fost desemnat filmul anului. Premiile NYFCC oferă în general indicii valoroase în ceea ce priveşte câştigătorii trofeelor Oscar, care vor fi acordate de Academia Americană de Film pe 28 februarie.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite