„Brigada sinucigaşilor“ face „ravagii“ în cinematografele româneşti VIDEO

0
0

Elita anti-eroilor din „Suicide Squad/ Brigada sinucigaşilor“ „a zdrobit“ box office-ul românesc şi ocupă prima poziţie cu încasări de peste două milioane de lei.

În ciuda criticilor, producţia a avut un succes de casă spectaculos atât în România cât şi la nivel internaţional. La box office-ul nord-american a avut încasări de 147 de milioane de dolari doar în weekend. 

Mult aşteptatul film Warner Bros. Pictures „Brigada sinucigaşilor“ a fost lansat vineri, 5 august, în 91 de cinematografe din România, adunând doar în weekend-ul de lansare 2.093.606 de lei din încasări. Numărul total al românilor care au mers la cinema pentru a vedea filmul a fost de 94.698 spectatori, dintre care 165.740,5 de lei din cele două săli IMAX. Scenarist şi regizor, David Ayer introduce pentru prima dată la cinema echipa celor mai mari infractori DC Comics, iar din distribuţie fac parte actorii Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ike Barinholtz, Scott Eastwood, Cara Delevingne, Adam Beach şi Karen Fukuhara.   

Cei mai periculoşi anti-eroi încarceraţi – Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), căpitanul Bumerang (Jai Courtney), El Diablo (Jay Hernandez) şi Killer Croc (Adewale Aknnuoye-Agbaje) – sunt selectaţi şi forţaţi să lucreze împreună pentru guvernul american care îi trimite în misiunea de a învinge o entitate malefică misterioasă. Cu o mână de fier, Amanda Waller a decis care sunt cei mai odioşi indivizi capabili să ducă misiunea la bun sfârşit, fără să rişte pierderi însemnate. Totuşi, când realizează că nu au fost aleşi să câştige, ci pentru caracterul malefic irecuperabil, deci uşor de sacrificat, brigada trebuie să decidă dacă să lupte pentru supravieţuire în echipă sau să-şi încerce norocul pe cont propriu. 

După premiera internaţională a filmului „Suicide Squad“, criticii nu au avut tocmai cuvinte de laudă, catalogându-l drept „dezastruos“ şi „stupid“. Una dintre cele mai dure critici a venit din partea lui Richard Lawson, de la revista „Variety“, care a scris că „Suicide Squad“ este „un film obişnuit şi prost editat, care adaugă o doză de sexism şi de rasism într-un schimb continuu de focuri care este şi prost cronometrat“. „«Suicide Squad» e un film prost. Nu e deloc amuzant. Nici măcar nu e rezultat nefericit al încercării de a face un film ambiţios“, a mai zis el.

 

Margot Robbie, singurele laude 

Alison Willmore, de la BuzzFeed“, spune că nu a suportat deloc noul film. Critica ei s-a concentrat pe folosirea unor idei preconcepute despre femei. „Femeile nu se pot controla şi îi trag în jos pe bărbaţii din jurul lor. Harley Quinn este un exemplu al tuturor lucrurilor aflate în conflict pe care acest film dezastruos încearcă să le facă. Harley Quinn trebuia să fie inima întunecată a brigăzii. În schimb, personajul a fost conceput ca fiind unul simplu şi prostuţ“, a scris ea. „Intrarea în scenă a personajului Harley Quinn este cel mai bun moment al lungmetrajului. După aceea puteţi pleca din sala de cinema. Margot Robbie este o actriţă criminală, e plăcută în orice fel, dar introducerea ei nu e demnă de «Suicide Squad»“, a scris şi Sthephanie Zacharek, de la „Time“. Mai multe opinii ale criticilor de specialitate puteţi citi aici

Mai multe - Filme

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite