„Brigada sinucigaşilor“ „se sinucide“ odată cu premiera: filmul, desfiinţat de critici pentru sexism, fapte previzibile şi reprezentaţia fadă a noului Joker VIDEO

0
0

„Suicide Squad/ Brigada sinucigaşilor“ are parte de recenzii cu păreri împărţite. „Adevărul“ a consultat recenziile mai multor critici şi prezintă felul în care filmul este văzut.

După premiera internaţională a filmului „Suicide Squad“, criticii nu au avut tocmai cuvinte de laudă la adresa noii producţii. „Suicide Squad“ a fost catalogat drept „dezastruos“ şi „stupid“ încă din primele recenzii ale criticilor. Lungmetrajul, în care apar Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie şi Cara Delevingne, a mai fost criticat pentru „sexismul îngrozitor“, dar şi pentru faptul că este destul de previzibil.

Sunt celebri pentru faptele lor rele şi pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reuşit să-i prindă şi să-i vâre după gratii. Pentru a-şi micşora pedeapsa, nelegiuiţii acceptă sinucigaşe misiuni sub acoperire, conştienţi că eşecul înseamnă moartea. După ce şi-au folosit puterile şi inteligenţa pentru rău, aruncaţi într-o temniţă subterană din Louisiana, Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), căpitanul Bumerang (Jai Courtney), El Diablo (Jay Hernandez) şi Killer Croc (Adewale Aknnuoye-Agbaje) vor fi manipulaţi şi ameninţaţi de Amanda Waller (Viola Davis) şi de Rick Flag (Joel Kinnaman) ca să lupte pentru binele comun. În caz contrar, un implant letal le va veni de hac cât ai clipi din ochi, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Una dintre cele mai dure critici a venit din partea lui Richard Lawson, de la revista „Variety“, care a scris că „Suicide Squad“ este „un film obişnuit şi prost editat, care adaugă o doză de sexism şi de rasism într-un schimb continuu de focuri care este şi prost cronometrat“. „«Suicide Squad» e un film prost. Nu e deloc amuzant. Nici măcar nu e rezultat nefericit al încercării de a face un film ambiţios“, a mai zis el.

Margot Robbie, singurele laude 

Alison Willmore, de la BuzzFeed“, spune că nu a suportat deloc noul film. Critica ei s-a concentrat pe folosirea unor idei preconcepute despre femei. „Femeile nu se pot controla şi îi trag în jos pe bărbaţii din jurul lor. Harley Quinn este un exemplu al tuturor lucrurilor aflate în conflict pe care acest film dezastruos încearcă să le facă. Harley Quinn trebuia să fie inima întunecată a brigăzii. În schimb, personajul a fost conceput ca fiind unul simplu şi prostuţ“, a scris ea. „Intrarea în scenă a personajului Harley Quinn este cel mai bun moment al lungmetrajului. După aceea puteţi pleca din sala de cinema. Margot Robbie este o actriţă criminală, e plăcută în orice fel, dar introducerea ei nu e demnă de «Suicide Squad»“, a scris şi Sthephanie Zacharek, de la „Time“. 

image

FOTO cinemagia.ro 

image

FOTO cinemagia.ro 

Echipa all-stars de eroi negativi nu face ce trebuie 

„Entertainment Weekly“ a notat: „Credem că exista un personaj negativ mai bun la capătul catalogului «Suicide Squad» decât cel prezentat“, cu referire la răufăcătorul pe care brigada ajunge să îl înfrunte. Todd McCarthy sugerează că numărul fanilor care vor veni în cinematografe va scădea dramatic odată ce vor descoperi rezultatul final, în ciuda trailerelor care induc pasionaţii de supereroi într-o atmosferă ideală. „Un puzzle confuz care nu devine cool aşa cum se crede. «Suicide Squad» adună o echipă all-stars de eroi negativi cu care nu ştie ce să se facă. «Suicide Squad» ar putea comite harakiri, dar cred că a luat prea multe pastile de dormit“, mai zice Todd McCarthy.

După dezamăgirea care a înconjurat „Batman vs Superman: Dawn of Justice“, atât şi fanii, cât şi criticii au crezut că „Suicide Squad“ este un pas înainte pentru DC Comics, remarcând şi faptul că filmul ar putea fi un salt uriaş pentru universul DC Comics. Totodată, mulţi dintre critici s-au plâns că Jokerul, jucat de Jared Leto, nu apare suficient de mult, dar au lăudat rolurile făcute de Margot Robbie şi de Viola Davis. 

image

FOTO cinemagia.ro 

Robbie Collin, de la „The Daily Telegraph“, a criticat „dialogul care durea timpanele, pornografia sub acoperire şi efectele speciale incomplete“. Acelaşi critic s-a concentrat pe rolul Carei Delevingne, drept The Enchantress, despre care spune că este una dintre cele mai proaste reprezentaţii ale ei. Dan Jolin, de la „Empire“, a punctat şi el câteva aspecte nefavorabile. „Începuturi false, flashback-uri ciudate, o cronologie îngreunată şi 45 de minute pentru ca acţiunea să înceapă“.

Peter Bradshaw, de la „The Guardian“, a oferit filmului o recenzie mixtă: „Este, fără îndoială, un progres faţă de «Batman vs Superman». Este un film coagulat, dar delirant, unele scene sunt imbecile. Nu există loc de respirat între scene, există şi părţi plictisitoare, iar Jokerul lui Jared Leto suferă în comparaţie cu cel al regretatului Heath Ledger“. „Ca naraţiune, «Suicide Squad» este cel mai rău film, dar nu e diferit de cele considerate bune. Totul e o mizerie vândută la preţ mare“, scrie şi David Edelstein, de la „Vulture“. 

image

FOTO cinemagia.ro 

DC Comics nu şi-a învăţat lecţia 

Cinemagia.ro, prin recenzia lui Ştefan Dobroiu, arată că DC Comics imită Marvel la un anumit nivel şi în ciuda potenţialului de a trece dincolo de acest impediment noii eroi arătaţi pe marele ecran nu depăşesc acest aspect. „Aşa cum eroii săi nu sunt întrutotul răi, şi Suicide Squad are părţile lui, destul de multe, bune. Că suferă din cauza unei probleme ultra-frecvente a genului, asta este o cu totul altă poveste, dar un lucru tot îl face bine: lărgeşte universul cinematografic DC Comics (...).Faptul că studiourile Warner folosesc exact aceeaşi formulă (n.r. - precum cea folosită de Marvel), dar cu mai puţin succes, este probabil doar o realitate cu care va trebui să ne obişnuim. «Suicide Squad» avea imensul potenţial să folosească formula «Avengers», dar cu eroi negativi şi cu greu poţi găsi o premisă mai ofertantă decât asta. Rezultatul, în schimb, este doar parţial reuşit“, scrie Dobroiu. 

Jokerul lui Leto nu se ridică la nivelul celui lui Heath Ledger 

Criticul apreciază rolul făcut de Margot Robbie, „care exprimă perfect nebunia, dar şi tragismul lui Harley Quinn“, pe când alţi actori „se pierd complet în aglomeraţie“, precum Jared Leto şi al lui Joker. „Actorul premiat cu Oscar pentru «Dallas Buyers Club» pare să fi intenţionat, pe lângă păstrarea esenţei demente şi superanarhice a personajului, să se distanţeze pe cât posibil de genialul Joker al lui Heath Ledger. Cu siguranţă interpretarea sa îşi va găsi fani, dar pentru noi Joker-ul lui Leto nu este decât o proptea pentru excelenta Harley Quinn“, mai zice el. 

Citește și: Filmele verii 2016 VIDEO
image

FOTO cinemagia.ro Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite