„Boss“, filmul românesc noir care va rupe tiparele și seria comediilor din cinema. E făcut de regizorul „Umbre“ VIDEO FOTO

0
Publicat:

Cu o distribuție de excepție, thrillerul noir „Boss“ va avea premiera în cinematografele din România pe 21 aprilie.

Regizorul și scenaristul Bogdan Mirică revine cu un un nou film, după succesul unor producții precum serialul „Umbre“ (HBO) și lungmetrajul „Câini“.

Laurențiu Bănescu (stânga) și Sergiu Costache, într-o scenă din filmul Boss, de Bogdan Mirică
Laurențiu Bănescu (stânga) și Sergiu Costache, într-o scenă din filmul Boss, de Bogdan Mirică

După un lung șir de comedii românești cu succes uriaș la box-office, filmul „Boss“ schimbă registrul și aduce publicului o poveste plină de suspans.

 „Mi-ar plăcea foarte mult ca oamenii care vin să vadă filmul să știe că e făcut de ăla care a făcut «Câini», să știe că e făcut de ăla care a făcut «Umbre», dar că a vrut să se ducă mai departe. Mai departe nu înseamnă mai multe explozii, mai mult sânge, mai multe înjurături, mai multă caterincă. Nu, mai departe la modul să te expandezi un pic emoțional“, a spus Bogdan Mirică, potrivit paginii oficiale a filmului.

Bogdan, un șofer de ambulanță metodic și inteligent, participă la un jaf armat alături de alți trei bărbați pe care abia îi cunoaște. Deși inițial pare că cei patru vor scăpa neprinși, lumea lui Bogdan se răstoarnă dramatic când începe să suspecteze că unul dintre ei manipulează ancheta poliției. Pornește într-o investigație proprie obsesivă, în încercarea de a dezgropa identitățile complicilor săi. Pe măsură ce descoperă noi detalii, se adâncește tot mai mult într-o spirală a fricii și a paranoiei.

Ideea scenariului a plecat de la un vis pe care l-am avut acum mulți ani: se făcea că participasem la un jaf împreună cu alți trei bărbați, dar focusul nu era pe jaf în sine, cât pe sentimentul că o să-mi petrec tot restul vieții uitându-mă peste umăr, de teamă să nu fiu descoperit. Așadar, visul mi-a dictat tonalitatea: nu aveam să fac un procedural, ca un episod din «C.S.I.», cât un film de stare, care să respire frica, paranoia, anxietate. Cu fiecare draft am încercat să sintetizez cât mai mult, să reduc organismul ăsta care se cheamă scenariu la schelet – iar personajul principal a fost în toate variantele catalizatorul acțiunii“, a declarat Bogdan Mirică într-un interviu pentru „Dilema Veche“.

Distribuția este una de excepție: Laurențiu Bănescu – Bogdan, personajul principal (Laurențiu Bănescu este interpretul polițistului Emilian în serialul „Umbre“), Ioana Bugarin, Sergiu Costache, Cuzin Toma, Teodor Corban

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite