„Balaur“, un film după cazul real al profesoarei de religie care a avut o relație sexuală cu un elev, a câștigat premiul pentru lungmetraj la BIAF

0
0
Publicat:

Filmul românesc „Balaur„/„A Higher Low“, în regia lui Octav Chelaru, a câştigat Marele Premiu la secţiunea lungmetraj la cea de-a doua ediţie a Buzău International Arts Festival (BIAF).

„Balaur”, un film inspirat din fapte reale, cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol FOTO Arhivă
„Balaur”, un film inspirat din fapte reale, cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol FOTO Arhivă

„Balaur”, lungmetrajul de debut al lui Octav Chelaru, inspirat din evenimente reale, urmărește povestea Ecaterinei, tânără profesoară de religie la liceu și soție de preot, care se aventurează într-o relație extraconjugală cu Iuliu, unul dintre elevii săi.

În încercarea de a-l ține sub control pe tânărul ei iubit și de a-și proteja familia, începe însă să piardă ea controlul. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea băiatului devine din ce în ce mai periculoasă.

Din distribuție fac parte Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraș, Richard Bovnoczki, Ana Maria Moldovan, Oana Ștefănescu, Marian Râlea, Gabriel Spahiu, Codrina Pătru, Ilinca Hărnuț, Ilinca Neacșu, Tiberiu Enache, Gabi Anton, Octavian Costin, Kostas Mincu.

Premiul a fost acordat peliculei „pentru abordarea sa captivantă şi profundă cinematografică a conceptului de rău şi a limitelor libertăţii umane“, potrivit motivaţiei juriului.

Juriul la secţiunea de lungmetraj i-a avut în componenţă pe actriţa Olimpia Melinte, regizorul grec Dimitris Koutsiabasakos şi agentul italian Isabella Gullo.

Primirea de critica internațională a fost foarte bună, fiind numit de publicația Variety „o puternică explorare a dogmei religioase care ridică întrebări mai importante despre natura libertății și a credinței”. De asemenea, ScreenDaily.com vorbește despre film ca fiind un portret al unei vieți care adesea se simte ca o închisoare.

Filmul rulează în cinematografele din țară.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite