Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de COVID-19 în Statele Unite, anunţă CDC

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de COVID-19 în Statele Unite, anunţă CDC

Testare COVID-19 / FOTO Arhivă / fotografie generică

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de COVID-19 în Statele Unite, potrivit cercetări a Centrulului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Estimările CDC arată că varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă.

Proporţia cazurilor legate de varianta Alpha, identificată prima oară în Marea Britanie şi care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%.

Varianta Delta, care devine dominantă în multe ţări, se transmite mai uşor decât versiunile precedente de coronavirus şi poate provoca forme mai grave de boală, în special în rândul tinerilor. Această variantă este prezentă în toatele state americane, au spus oficialii din sectorul sănătăţii.

Marţi, preşedintele american Joe Biden i-a încurajat pe toţi americanii nevaccinaţi împotriva COVID-19 să se vaccineze, pentru a se proteja de varianta mai contagioasă.

Datele preliminare arată că vaccinurile fabricate de Pfizer şi BioNTech, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare parte împotriva variantei Delta, concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul fiind oarecum mai redusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările