Vaccinul rusesc anti-COVID produce anticorpi, potrivit unui studiu. Care sunt efectele adverse

Vaccinul rusesc anti-COVID produce anticorpi, potrivit
unui studiu. Care sunt efectele adverse

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat şi testat în Rusia a generat anticorpi la zeci de subiecţi/ Foto: Shutterstock

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat şi testat în Rusia a generat anticorpi la zeci de subiecţi studiaţi şi, în timp ce vaccinul a cauzat adesea efecte secundare, cum ar fi febra, acele reacţii adverse au fost în mare parte uşoare, potrivit datelor publicate în revista medicală The Lancet.

Ştiri pe aceeaşi temă

În studiile de fază 1 şi 2 ale vaccinului, numit Sputnik V, toţi cei 76 de participanţi la studiu au dezvoltat anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid-19, potrivit raportului publicat vineri în revista The Lancet.
 
Cantitatea de anticorpi generată de vaccin a fost similară cu răspunsul imun pe care l-au avut oamenii după recuperarea naturală după boala Covid-19, potrivit studiului.
 
Cercetătorii au analizat, de asemenea, răspunsurile de la celulele T, o altă componentă a sistemului imunitar.
Oamenii de ştiinţă care nu au fost implicaţi în studiu au spus că, deşi rezultatele sunt un semn pozitiv, doar studii mai mari, de fază 3, pot confirma dacă vaccinul previne efectiv boala Covid-19, relatează digi24.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările