Un posibil vaccin pentru noul coronavirus dezvoltat de BioNTech şi Pfizer a avut rezultate promiţătoare într-un studiu de fază a doua

Un posibil vaccin pentru noul coronavirus dezvoltat de BioNTech şi Pfizer a avut rezultate promiţătoare într-un studiu de fază a doua

Peste 150 de vaccinuri potenţiale pentru noul coronavirus se află în diverse stadii de dezvoltare la nivel mondial, iar 23 de vaccinuri candidate sunt deja testate pe oameni.

Un posibil vaccin pentru noul coronavirus dezvoltat de BioNTech şi Pfizer a avut rezultate promiţătoare într-un studiu clinic de fază a doua, declanşând un răspuns imunitar şi fiind bine tolerat, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În studiul efectuat în Germania pe 60 de voluntari sănătoşi, vaccinul a indus anticorpi de neutralizare a virusului pentru persoanele cărora le-au fost administrate douî doze, în conformitate cu rezultatele ale unui studiu clinic de fază preliminară.
 
Acţiunile BioNtech au crescut cu 5% în Statele Unite, iar cele ale Pfizer au urcat uşor.
 
Potrivit planurilor rapide de dezvoltate, companiile au anunţat că intenţionează ca în această lună să înceapă un studiu clinic cu până la 30.000 de participanţi, cu obiectivul de a demonstra eficacitatea vaccinului.
 
În studiul german, vaccinul a generat şi un nivel ridicat de reacţie cu celule T împotriva coronavirusului. Celulele T sunt o componentă importantă a atacului sistemului imunitar împotriva invadatorilor străini, cum ar fi virusurile.
 
”Datele de astăzi includ primele dovezi că vaccinul generează un răspuns al celulelor T, care ar putea fi esenţială pentru ca pacienţii să dezvolte o imunitate durabilă împotriva noului coronavirus”, a spus Vamil Divan, analist la Mizuho.
 
Participanţii la studiu nu au avut efecte secundare grave, dar unii au avut simptome similare gripei şi reacţii la locul injecţiei.
 
Luni au fost publicate rezultatele altor două studii clinice, pentru alte două vaccinuri.
 
Un vaccin dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu cercetătorii Oxford University s-a dovedit a fi sigur şi a dezvoltat un răspuns imunitar într-un studiu clinic aflat în fază timpurie.
 
Un alt vaccin, dezvoltat de CanSino Biologics şi divizia de cercetări militare a Chinei, este şi el sigur şi a indus răspuns imunitar la majoritatea participanţilor la un studiu clinic.
 
Peste 150 de vaccinuri potenţiale pentru noul coronavirus se află în diverse stadii de dezvoltare la nivel mondial, iar 23 de vaccinuri candidate sunt deja testate pe oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 
Separat, Marea Britanie a anunţat luni că a semnat acorduri pentru asigurarea a 30 de milioane de doze ale vaccinului  Pfizer/BioNTech, precum şi doze suplimentare de la grupul francez Valneva.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările