Studii. Medicamentul care ar putea opri răspândirea noului coronavirus în doar 24 de ore

Studii. Medicamentul care ar putea opri răspândirea noului coronavirus în doar 24 de ore

FOTO EPA-EFE

Un nou medicament antiviral reuşeşte să oprească transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 în doar 24 de ore, arată un studiu efectuat de Institutul de Ştiinţe Biomedicale al Universităţii de Stat din Georgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaccinul ar putea aduce sfârşitul pandemiei de COVID-19, dar până atunci un medicament ar putea fi folosit pentru a preveni răspândirea coronavirusului care provoacă această boală. Ori, conform unui studiu realizat de Institutul de Ştiinţe Biomedicale al Universităţii de Stat din Georgia, noul medicament antiviral MK-4482/EIDD-2801, sau Monulparivir, poate opri „cu totul” transmiterea noului coronavirus în numai 24 de ore, relatează hotnews.ro.

„Este prima demonstraţie a unui medicament administrabil oral care blochează repede transmiterea SARS-CoV-2, aşa că s-ar putea să fie revoluţionar”, scriu cercetătorii într-un articol publicat în revista „Nature Microbiology”, potrivit sursei citate.

Noul medicament antiviral a fost dezvoltat la Emory University din Atlanta de compania de inovare Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licenţiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co. Monulparivir a fost iniţial conceput să trateze gripa şi să împiedice propagarea virusului.

Potrivit unor teste efectuate pe dihori, s-a observat că micii carnivori prezentau o reducere a volumului de particule virale. Apoi dihorii supuşi testelor au fost alăturaţi unora care nu fuseseră trataţi. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu COVID-19. „Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu uşurinţă SARS-CoV-2, dar cei mai mulţi nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulţii tineri”, afirmă doctorul Robert Cox, coautorul principal al studiului.

Dacă datele observate la dihori se vor confirma la oameni, pacienţii cu COVID-19 trataţi cu noul medicament antiviral ar putea deveni non-infecţioşi după 24 de ore de la începerea tratamentului. Monulparivir este în prezent în faza avansată a testelor clinice II/III, precizează sursa citată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările