Ingredientul obişnuit cu puteri nebănuite în frumuseţe

Ingredientul obişnuit cu puteri nebănuite în frumuseţe

Ai încercat vreodată să îţi speli tenul cu apa rămasă de la orez? În Asia, această licoare cunoscută drept elixir antiîmbătrânire este folosită de sute de ani în ritualurile de frumuseţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apa de orez întinereşte pielea, o face să radieze prin toţi porii, iar părului îi dă strălucire şi rezistenţă. Se crede că femeile asiatice care munceau la ferme erau nevoite să se spele cu apa rămasă după curăţarea orezului de impurităţi. În timp, şi-au dat seama că aceasta este bogată în substanţe binefăcătoare pentru piele şi păr. În prezent, apa de orez este unul dintre cele mai vechi secrete ale frumuseţii japonezelor.

Bine de ştiut!

Pudra de orez (orez spălat, curăţat şi măcinat) poate fi utilizată ca un scrub, dacă amesteci la 3 linguri de pudră 1 lingură şi jumătate de miere.

Se pregătesc uşor

Poţi folosi această apă fie că ai tenul uscat, gras, normal, mixt sau sensibil. Există 2 variante prin care o poţi obţine şi o singură reţetă. Ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de orez şi 2 de apă plată. Pentru prima metodă: clăteşte orezul folosind apa dintr-o ceşcuţă. După ce ai îndepărtat murdăria, pune orezul într-un bol întins şi acoperă-l cu apa rămasă.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: