Harta obezităţii în lume: care sunt ţările cu cei mai mulţi graşi şi cum se prezintă România

Harta obezităţii în lume: care sunt ţările cu cei mai mulţi graşi şi cum se prezintă România

Harta care prezintă răspândirea obezităţii în lume FOTO dailymail.co.uk

Insulele din Oceanul Pacific, localizate la est din Australia, alături de Kiweit, alcătuiesc topul zonelor în care se înregistrează cel mai mare procentaj al obezităţii în rândul populaţiei. În Europa, ţările cele mai afectate de această problemă sunt Marea Britanie, Spania şi Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Americanii sunt catalogaţi adesea ca fiind o naţiune de obezi. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Ratele în creştere ale obezităţii în râdul populaţiilor din insulele localizate în Sudul Oceanului Pacific au scos SUA din topul ţărilor cu cele mai mari procente ale obezităţii de pe glob.

Specialiştii afirmă că introducerea alimentaţiei specifice Occidentului au condus la această răspândirea a obezităţii în aceste zone.

Samoa Americană sau Samoa de Est ocupă primul loc în clasamentul obezităţii mondiale, având trei sferturi din populaţie obeză.
Nauru şi Insulele Cook se pleaseză pe locul doi şi trei, cu un procent al obezităţii de 71% şi 63%. 

Aceste insule au fost colonizate de australieni, americani, neozeelandezi, englezi şi francezi după cel de-al Doilea Război Mondial, iar schimbările sociale care au decurs au condus la înmulţirea cazurilor de obezitate.

„Mâncarea tradiţională ai insularilor priceum peştele proaspăt, carnea şi fructele şi legumele locale au fost încoluite cu orez, zahăr, făină, carne la conservă, fructe şi legume conservate, băuturi carbogazoase şi bere. Aceste alimente nou introduse, bogate în calorii şi sărace în nutrienţi, au condus la această explozie a obezităţii“, au concluzionat cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Cu un procent de 33%, SUA şi Arabia Saudită conduc cel de-al doilea calup al statelor cu cei mai mulţi obezi. Tot aici se regăsesc Mexc (32,1%), Africa de Sud (31,3%), Argentina (29,7%) Australia (26,8%), Spania (26,6%), Rusia (26,5%) şi Germania (25,1%).

În Europa, cel mai bine stau Franţa, Italia, Suedia, Danemarca, Elveţia, Olanda, dar şi Romania, care apar colorate în verde, ceea ce înseamnă că procentul obezităţii este în jurul valorii de 10%.

    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările