Efectele adverse ale anticoncepţionalelor. Pot fi letale

Efectele adverse ale anticoncepţionalelor. Pot fi letale

Efectele adverse ale anticoncepţionalelor. Pot fi letale

La fel ca oricare alte medicamente, anticoncepţionalele au efecte secundare. De aceea, este bine să nu le iei la întâmplare. Anticoncepţionalele fac parte din categoria metodelor care au ca scop protejarea faţă de o sarcină nedorită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt administrate sub formă de pilule sau tablete (comprimate). Nu orice femeie poate utiliza contraceptivele orale, deoarece, în prezenţa anumitor afecţiuni şi factori de risc, pot duce la efecte adverse severe.
 

Efectele adverse ale anticoncepţionalelor

 

Provoacă greaţa

 
Potrivit specialiştilor, greaţa este o reacţie normală a organismului după administrarea anticoncepţionalelor. Ar trebui să treacă de la sine în decursul a câteva luni după ce ai început să le iei.
 

Dureri de cap, ameţeli şi sensibilitate mamară

 
Astfel de simptome pot semnala faptul că ar trebui întrerupt, cel puţin pentru o perioadă, tratamentul contraceptiv hormonal. Dacă nu doreşti acest lucru, încearcă şi alte anticoncepţionale, bineînţeles, recomandate de medicul tău ginecolog.
 

Pot afecta ficatul

 
Pilulele contraceptive pot creşte riscul de cancer hepatic, de tumori necanceroase la ficat şi de hemangiom hepatic. Pot duce la creşterea concentraţiei de colesterol în sucul biliar şi la încetinirea evacuării sucului biliar în intestin.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările