De ce este necesar examenul coproparazitologic

De ce este necesar examenul coproparazitologic

Probele se colectează într-un vas steril, de obicei acasă, şi aduse imediat la laborator.

Prezenţa paraziţilor intestinali poate fi pusă în evidenţă cu ajutorul unui test simplu, examenul coproparazitologic. Analiza neinvazivă

Ştiri pe aceeaşi temă

Testul este efectuat pentru diagnosticarea parazitozelor intestinale, dar şi pentru a monitoriza eficienţa tratamentului antiparazitar (la 1-2 săptămâni după finalizarea tratamentului, în cazul infestării cu viermi paraziţi şi la 3-4 săptămâni, în cazul infestării cu protozoare, ca Giardia sau Trichomonas). Această examinare poate fi asociată cu coprocultura, o analiză detectează prezenţa bacteriilor patogene în scaun.

De ce se prescrie  

Examinarea constă în căutarea directă a parazitului prin analiza microscopică a materiilor fecale (după tratamente specifice efectuate pe specimen). Analiza aste prescrisă în cazul simptomelor care pot provoca parazitoză intestinală (diaree persistentă, dureri abdominale, prurit anal, pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, greaţă, diferite tulburări digestive, febră), în cazul unei excursii recente într-o ţară în care condiţiile de igienă sunt precare.

Cum se efectuează  

Probele se colectează într-un vas steril, de obicei acasă, şi aduse imediat la laborator. De regulă, este suficient să se colecteze doar o probă de scaun (20 până la 40 g, cu ajutorul unei spatule). În alte cazuri, poate fi necesară repetarea examinării. În general, se recomandă efectuarea a 3 teste de scaun, luate la câteva zile, pentru a facilita diagnosticul.

Află pe Clicksanatate.ro ce arată un rezultat pozitiv!

Ce fructe te ajută să slăbeşti mai uşor
 

Indigestie în sarcină? Aşa o combaţi!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările